Un accident va deixar ahir quatre persones ferides en un xoc entre dos turismes amb un tercer vehicle implicat a la N-II a Pontós. Segons van informar els Bombers de la Generalitat de Catalunya, una de les persones ferides ho és de gravetat mentre que els altres dos van tenir la qualificació de menys greus.

Els fets es van produir al quilòmetre 741 de la Nacional-II, dins del terme municipal de Pontós, i en direcció a Figueres. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, dos vehicles van xocar fontalment i un tercer que anava al darrere no va ser a temps de frenar i també es va estampar contra els altres dos cotxes.

L'avís d'accident es va rebre poc abans de les vuit del matí; els dos cotxes havien col·lidit frontalment per causes que es desconeixen. Fonts dels Bombers de la Generalitat van explicar que l'impacte va ser potent per la qual cosa una de les víctimes va quedar atrapada dins la ferralla del vehicle i es va haver de treure de dins. Per fer possible l'excarceració els Bombers van mobilitazar fins a 4 dotacions a més de l'arribada del Servei d'Emergències Mèdiques i patrulles dels Mossos d'Esquadra.

La persona ferida greu, atrapada dins del cotxe, va ser traslladada d'urgència amb l'helicòpter medicalitzat fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Els altres tres ferits amb qualificació de menys greu van ser igualment traslladats en aquest centre sanitari però amb ambulància.

El sinistre va obligar a tallar la carretera en els dos sentits de la marxa durant uns minuts mentre es feien les tasques d'atenció als ferits i neteja de la calçada. Aquest fet va provocar retencions en els dos sentits de la marxa que van desaparèixer un cop es va poder obrir la via.

Aquest és un dels punts negres de la xarxa viària gironina amb diversos accidents, que, això sí, van disminuir de forma dràstica quan es va prohibir el pas de camions per la carretera.