22 de desembre de 2015
22.12.2015

Una avaria deixa retards de fins a 60 minuts a l'alta velocitat

La manca de tensió al tram entre Gelida i el Prat de Llobregat també va afectar els tres de llarga distància

06.02.2018 | 12:24
Un AVANT a l´estació de Girona, en una imatge d´arxiu.

La línia d'alta velocitat entre Madrid i la frontera francesa va acumular retards d'entre 30 minuts i una hora durant la tarda d'ahir a causa d'una avaria situada al tram entre Gelida, a l'Alt Penedès, i el Prat de Llobregat. La incidència, que es va detectar cap a dos quarts de quatre de la tarda, es tractava d'una manca de tensió en una de les dues línies del tram, fet que obligava els combois a circular per via única. Segons van informar fonts de Renfe i Adif la incidència, que es va originar per causes desconegudes, no estava relacionada amb cap robatori de cable de ?coure, com va succeir la setmana passada.
Entorn de les vuit del vespre els tècnics d'Adif continuaven treballant per a solucionar l'avaria, que afectava tant els combois d'alta velocitat com de llarga distància, segons van informar fonts de Renfe. La falta de tensió ja s'havia reduït al tram comprès entre Sant Vicenç dels Horts i el Prat, així que confiaven restablir-lo en les properes hores.
Segons informava Adif, ahir a les vuit del matí una altra incidència també va provocar retards d'uns quinze minuts als trens d'alta velocitat que uneixen Madrid, Barcelona i França.
Aquesta incidència se suma a la que pateix des de fa una setmana la línia R11 entre Portbou i Barcelona per un robatori de cable al sistema d'electrificació i que encara continua afectant el servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook