Renfe i Adif van anunciar ahir una reestructuració del servei mentre duri la incidència, ja que van advertir que la reposició dels elements malmesos a causa del robatori es pot allargar diversos dies. En el cas de la línia R11, que enllaça Portbou i Girona amb Barcelona, el pla especial de transport preveu que circulin dos trens per hora i sentit.

Els responsables ferroviaris expliquen que les conseqüències del robatori han limitat la capacitat operativa de la R11, la R2, R2 nord i R8 i que això fa necessari reestructurar el servei.

En el cas de la línia R2 nord (Sant Celoni - Aeroport per Granollers Centre): es divideix en dos sublínies: per Sant Celoni-Granollers-Gavà circularan dos trens per hora i sentit; i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal, hi haurà també un servei de dos trens per hora i sentit. A més es reforçarà l'oferta amb un servei complementari d'autocars.

A la línia R8, entre Martorell i Cerdanyola Universitat hi haurà el servei habitual en tren i de Cerdanyola Universitat a Granollers Centre, servei alternatiu per carretera.

Els viatgers de Montcada poden utilitzar les estacions de les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

D'altra banda, Renfe i Adif han reforçat el servei d'atenció al client amb una cinquantena de persones, que se situaran a les estacions afectades, on es publicaran cartells amb horaris orientatius dels serveis establerts. A més, s'informarà els viatgers mitjançant megafonia de trens i estacions, @rodalies, app de Rodalies, els webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www. adif.es i el telèfon 900 41 00 41. Paral·lelament, la Generalitat ha reforçat les línies d'autobús interurbanes que circulen pels trams afectats per la incidència per atendre la demanda extra d'usuaris que es produeixi en els pròxims dies.