Una ramadera de Cantàbria s'ha fet vegetariana i ha regalat una de les seves vaques al Santuari Gaia, un refugi per a animals que han estat explotats, maltractats o abandonats, situat a Camprodon (Ripollès).

En una entrevista telefònica amb Efe, un dels fundadors, Ismael López, ha explicat que la ramadera va començar a seguir les històries dels animals a la pàgina de Facebook de Santuari Gaia i va decidir fer-se vegetariana, cessant així la seva activitat com a ramadera.

La grangera es va posar en contacte amb ells, els quals van viatjar ahir a Cantàbria per portar a la primera de diverses vaques, a qui han batejat com a Rita.

"És molt emocionant", ha revelat López, "ja que es tracta d'una persona que ha dedicat la seva vida a explotar animals, i ara ha fet un canvi de consciència".

El Santuari ja acull a 300 animals, que viuen en llibertat en 23 hectàrees de terreny, i que reben totes les atencions necessaris per part dels fundadors, Coque Fernández i Ismael López, que són veterinari i auxiliar de veterinari, respectivament.