L'hivern serà més càlid del que estem acostumats. La previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia considera que entre gener i març hi ha més probabilitat que les temperatures assoleixin valors superiors als que són normals per l'època.

De fet, segons l'Aemet, està previst que durant els pròxims dies continuïi la situació anticiclònica i per tant, hi haurà estabilitat. Predominaran els cels amb pocs núvols i temperatures suaus amb valors superiors als normals per l'època, i vents fluixos.

Diumge es preveu que hi hagi algun tipus de núvols al litoral i boira en àrees de l'interior.

S'assoliran els 20 graus

Les màximes previstes assoliran valors d'entre 16 i 20 graus durant diverses hores del dia sobretot al litoral. Es dóna el cas que la situació es mantindrà almenys fins a principis de la setmana vinent i probablement durant els primers dies de Nadal.

De fet, segons els meteoròlegs del CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) estem tenint un temps primaveral a una setmana de Nadal i això pot provocar que el cap de setmana es vagi fins i tot amb màniga curta.

De fet, ahir a Girona es van registrar fins a 19 graus, i a la Bisbal també van tenir aquesta màxima. I a zones del litoral gironí, com per exemple Roses, es van assolir els 18 graus. A Ulldeter, al Pirineu gironí, es van arribar a una màxima de 10 graus, segons dades del Meteocat. La situació es va repetir també dimecres i això està previst que s'allargui fins a la setmana que ve.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, fins a dia d'avui, el mes de desembre ha estat molt càlid i molt sec, amb un augment de les temperatures d'entre 4 i 7 graus Una situació anormal per l'època de l'any.

La situació que viu la demarcació i que es pot extrapolar a tot Catalunya i Espanya es troba molt lligada al fet que enguany pot considerar-se que haurà estat l'any més càlid a nivell mundial.