Càritas Diocesana de Girona ha ampliat a Porqueres el projecte socioeducatiu amb el qual dóna suport a alumnat de Primària i de Secundària. En el gruix dels seus programes, al costat dels tècnics professionals que els dirigeixen, hi ha una estructura de voluntariat formada per persones que estan sensibilitzades amb la població en situació de risc social.

El pressupost per a 2016 que l'Ajuntament de Porqueres acaba d'aprovar -i que supera els 4,1 milions d'euros- inclou una partida per posar en marxa, des d'aquest mes mateix, el projecte socioeducatiu amb Càritas destinat als joves amb més necessitats; així com també estudia una altra iniciativa municipal en el mateix àmbit, tot i que encara sense data, que preveu habilitar una part de l'edifici de la Biblioteca Carles Fontserè.

Pel que fa a la col·laboració amb Càritas, aquesta entitat humanitària del Bisbat hi gestiona un Servei d'Intevenció Educativa (SIE) complementari a l'activitat escolar. En aquests programes s'ofereix suport socieducatiu a estudiants de Primària i de Secundària que compleixen un requisit doble: tenir dificultats en el seu procés escolar i viure en un entorn social o familar desfavorit.

Porqueres és l'últim municipi que s'ha afegit a la xarxa del Servei d'Intervenció Educativa de Càritas a les comarques de Girona, que al Pla de l'Estany també funciona a Banyoles i Cornellà del Terri. A l'Alt Empordà, el SIE s'ofereix a Cadaqués, Fortià, Figueres, Castelló d'Empúries, l'Escala, Llançà, Roses i Vilamalla. Al Baix Empordà, a la Bisbal, Palafrugell, Palamós, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Verges. Pel que fa al Gironès, a més de Girona -a la Creueta, Font de la Pólvora, Pont Major i Taialà-Domeny-, el programa es desenvolupa a Salt. I Bonmatí, a la Selva, completa el desplegament del SIE. A Porqueres, abans de Nadal s'ha treballat amb els voluntaris i el servei es posarà en marxa al gener.