La Generalitat ha concedit un ajut de 340.000 euros a inversions en el sector turístic de la Garrotxa. Els diners serviran per finançar l'adequació d'un espai singular al municipi de Castellfollit de la Roca, millores a la senyalització turística de les Preses i la Vall de Bianya a més d'actuacions incloses dins del projecte del Centre dels Volcans d'Olot.

És la segona vegada que la comarca surt beneficiada en una convocatòria dels Plans de Foment Turístic. Es tracta d'una línia d'ajuts finançada amb els ingressos generals sobre les estades en establiments turístics (la taxa turística).

En la primera edició, l'any 2014, la Garrotxa va presentar-hi el projecte La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat. Dins del paquet, hi havia les propostes presentades pels diferents ajuntaments de la comarca, coordinades per l'organisme Turisme Garrotxa.

La primera edició va suposar una inversió de 389.167,93 euros. Els diners van servir per fer possibles una vintena d'actuacions a municipis de la comarca. Les accions es van concretar en la millora de la senyalització turística, la creació una àrea de pícnic a Sant Jaume de Llierca, el desenvolupament de l'aplicació de mòbil de la xarxa de senders Itinerànnia, ?l'adquisició d'un programari per al recompte de visitants, la millora dels accessos als gorgs del riu ?Brugent a les Planes d'Hostoles, la renovació de l'exposició ?permanent de l'Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts i la construcció de la nova Oficina de Turisme d'Olot.

Les dues convocatòries de Pla de Foment Turístic suposen l'arribada de 730.205,71 euros a la ?Garrotxa, cosa que representa el 55% de la inversió realitzada.