El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa el 2 de gener una nova línia de transport regular de viatgers per carretera que unirà Torroella de Montgrí amb Figueres, passant per Bellcaire i l'Escala. El nou servei s'ha configurat amb el consens del territori i busca millorar les comunicacions entre el Baix Empordà i l'Alt Empordà per donar resposta a la demanda de mobilitat en aquest corredor. La nova línia oferirà 12 expedicions diàries, 6 per sentit, entre Torroella de Montgrí i Figueres. Fins ara hi havia una freqüència de 8 expedicions diàries entre l'Escala i Figueres, i 4 expedicions diàries entre Bellcaire i l'Escala. Es calcula que hi haurà una demanda prevista d'uns 40.000 passatgers anuals en els catorze municipis d'aquestes dues comarques inclosos en aquesta nova línia de bus. A l'estiu, la línia modificarà el seu recorregut per donar servei a la zona de càmpings de Sant Pere Pescador i l'Escala.

Es preveu que la línia arribí a transportar més de 40.000 passatgers anuals. Així, donarà servei a 14 municipis de l'Alt i el Baix Empordà : Torroella de Montgrí, Ullà, Bellcaire, l'Escala, Viladamat,l'Armentera, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Vilamacolum, Vilacolum, Riumors, Fortià , el Far d´Empordà i Figueres .

Pel que fa als horaris, s'han dissenyat d'acord amb les necessitats de mobilitat ciutadana, especialment dels estudiants, amb arribades a Figueres abans de les 8 i de les 9 del matí. A més, es mantindran les expedicions durant tot l'any, sense distinció entre horari laborable i festiu.

Pel que fa a l'estiu, la línia modificarà el seu recorregut per donar servei a la zona dels càmpings de Sant Pere Pescador i l'Escala, unint aquesta zona litoral amb Figueres, Torroella de Montgrí i les altres poblacions de l'itinerari.