La Policia Municipal d'Olot començarà a multar els ciclistes que facin infraccions a finals de gener. Aquest desembre s'ha iniciat una campanya informativa a la ciutat amb un agent cívic que recorda als usuaris que no es pot circular per la vorera o deixar la bicicleta aparcada en punts que no estan habilitats. També se'ls informa de les diferents sancions que poden haver d'assumir si no compleixen la normativa. Així doncs, la capital de la Garrotxa segueix una línia similar d'altres ciutats com, per exemple, Girona, que els últims mesos també ha portat a terme una campanya del mateix tipus per tal d'acabar amb els ciclistes incívics.

El cas és que el pla de mobilitat sostenible municipal d'Olot indica que cada dia es fan 2.000 desplaçaments amb bicicleta a Olot. La gran majoria dels usuaris ho fa correctament, respectant les normes, tot i que la Policia Municipal també ha detectat actituds incíviques que volen reconduir. És per això que aquest mes de desembre s'ha iniciat una campanya informativa per fomentar el bon ús de la bicicleta a través d'una agent cívica, que informa els usuaris de les bicicletes dels aspectes que han de tenir en compte a l'hora de circular pel centre de la ciutat. La prohibició de circular per la vorera i no deixar la bicicleta estacionada fora dels llocs habilitats o bé lligada al mobiliari urbà són algunes de les qüestions que ara es recorda amb motiu de la campanya.

També se'ls informa de les obligacions que han de complir i de les possibles sancions a què poden haver de fer front en el cas que vulnerin la normativa. Una vegada finalitzi el període informatiu, que es preveu per a finals de gener, la Policia Municipal preveu sancionar als usuaris de bicicleta que no circulin de forma correcta.

En paral·lel, l'Ajuntament d'Olot també treballa per incrementar les places d'aparcament per a bicis a la ciutat -actualment n'hi ha 575 distribuïdes en 72 punts- així com ampliar els trams de carril bici al centre de la ciutat. Des de l'Àrea de Medi Ambient es vol fomentar l'ús de la bicicleta i la protecció del medi amb campanyes com la que ara s'ha fet coincidint amb les festes de Nadal. El regidor Josep Guix ha remarcat que es vol seguir treballant per fer que Olot sigui «una ciutat sostenible».