29 de desembre de 2015
29.12.2015

Skycity preveu ara tenir el seu avió a les pistes de Vilobí el proper gener

Quan l'aparell sigui a Girona, l'aerolínia calcula fer vols xàrters durant prop d'un mes i després ja operar rutes regulars amb Madrid i la Corunya

30.12.2015 | 07:05
Una foto d´arxiu de les pistes de l´aeroport de Girona-Costa Brava, situat a Vilobí d´Onyar · Marc Martí

Si no hi ha cap altre imprevist, l´aeroport de Girona tindrà –com a mínim– un regal de Reis que serà l´arribada de l´avió de la companyia Skycity (que es preveu que operi el vol amb Madrid). Així ho va explicar ahir el vicepresident de l´aerolínia, Gabriel Zarza, que va detallar el seu nou calendari per posar en funcionament la ruta entre Girona i Madrid. Zarza va assegurar que a principis de gener ja hi haurà a les pistes de Vilobí d´Onyar el seu avió (un Fokker 100), que ha de ser l´aparell que operi aquesta connexió. Així doncs, va concretar que quan l´avió es trobi a l´aeroport de Girona, estarà prop d´un mes fent enllaços xàrters des de Vilobí perquè la tripulació tingui temps de provar i conèixer l´aparell.

Mentrestant, la companyia començarà a programar els vols i posteriorment a vendre els bitllets de les línies regulars que es preveu que presti l´avió des de Girona. La intenció, segons va afirmar ahir Zarza, és que les rutes regulars entrin en servei un mes després que l´aparell hagi operat els vols xàrters. Pel que fa a l´oferta de connexions, Skycity manté la idea de fer un enllaç al matí i un altre al vespre entre Girona i Madrid. Sobre la franja del migdia, l´aerolínia ha decidit prestar un altre vol regular –des de les pistes de Vilobí– que ofereixi la ruta entre Girona i la Corunya.

Retard respecte a la previsió

Ara bé, la previsió de la companyia Skycity de moment ha acumulat uns quants mesos de retard. El motiu és que a principis de juny, l´aerolínia va anunciar la intenció de poder començar a operar la connexió entre Girona i Madrid a partir del setembre d´aquest mateix any. Tot i això, a principis d´octubre la companyia va explicar que, a causa de les tasques de manteniment i pintura de l´avió, la posada en marxa de l´enllaç es retardava fins a principis del 2016, malgrat que l´aparell ja seria a les pistes de Vilobí a partir del novembre o del desembre. Finalment, Zarza va explicar ahir que l´arribada de l´avió a l´aeroport de Girona s´ha posposat fins al gener del 2016 perquè s´ha hagut de canviar una peça de l´aparell que «s´havia de fabricar».

Per això, Zarza va assegurar que la convicció de Skycity és «comunicar Girona amb la resta d´Espanya i del món». També va afegir que l´aerolínia, com ja havia anunciat anteriorment, està «negociant» disposar d´un segon avió que permeti fer altres vols que connectin, per exemple, Girona amb Lisboa o amb altres destins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook