El tercer premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, el 5163, va ser el més mandrós dels grans premis d'ahir, ja que es va fer esperar fins passats 11 minuts de la 1 del migdia, quan els nens Juan Ismael Acosta i Josué Ariel Guamán van repartir la sort en localitats de mitja Espanya.

El número 5163, dotat amb 500.000 euros per sèrie, es va cantar a la novena taula del Sorteig i va ser l'últim dels grans premis que va sortir dels bombos del Teatre Real de Madrid.

El premi va estar molt repartit i es va vendre a localitats d'Almeria, Castelló, Osca, Ciudad Real, Pontevedra, València, Badajoz, Madrid, Alacant, Barcelona, Las Palmas, Salamanca, Santa Cruz de Tenerife, Albacete, Astúries, Burgos, Castelló, Còrdova, Huelva, Lleida, Lugo, Màlaga, Múrcia, Tarragona, Biscaia i Saragossa -a més de tres poblacions gironines.

La propietària de l'administració de loteria de Grañén (Osca), Pilar Azagra, va repartir 22,5 milions d'aquest número. «Em sembla impossible. Quina il·lusió», va manifestar Azagra, molt emocionada i encara «tremolant», després de conèixer que havia repartit la sort entre els seus clients, en vendre 450 dècims del número 5163.

Un altre dècim es va vendre a l'administració número 84 de Saragossa. A la 1 d'Orpesa (Castelló) es van vendre 45 sèries, per la qual cosa ha repartit 22,5 milions. Dos dècims més, en un centre comercial d'Alacant i uns altres dos en un despatx del passeig marítim Neptú de Gandia, de manera que en cada cas s'han repartit cent mil euros.

El recompte continua amb 13 dècims del tercer premi a Catalunya, que suposen 650.000 euros. Per exemple, s'han venut dos dècims a l'administració del carrer Rogent de Barcelona i d'altres d'individuals als carrers Rosselló i Pujades, també de la capital catalana. Igualment, se n'han venut de solts a Abrera, Calaf, Manresa o Terrassa.

De Mèrida a Madrid

El 5163 també ha viatjat fins a Mèrida i Badajoz, on ha deixat 250.000 euros. Un altre bon pessic ha caigut a Castella i Lleó, on hauria repartit prop de 200.000 euros -per exemple, a Salamanca, Ciudad Rodrigo i Roa de Duero. A Galícia també hi ha arribat: a Vilagarcía (Pontevedra) i a dos municipis de Lugo, Cospeito i Monforte de Lemos, on ha ?deixat 100.000 euros. O fins a Madrid -entre d'altres localitzacions-, amb la sort repartida entre administracions de la ciutat i les localitats de Meco, Rivas-Vaciamadrid, ?Estremera i la pròpia ciutat de Madrid.