A Mariano Rajoy li ha tocat la loteria de Nadal, encara que no ha estat com per destapar una ampolla de cava. La sort li ha arribat des de Màlaga, on li van lliurar un dècim durant el míting en què va participar hores abans de l'arrencada de la campanya electoral del 20-D.

El Gato Negro, coneguda administració malaguenya de la qual procedeix el dècim, ha donat aquesta alegria al president del Govern espanyol en funcions i el 6150 és el número amb el qual ha obtingut premis menors, 20 euros.

Per conèixer aquesta història cal remuntar-se al 3 de desembre, quan el portaveu del Partit Popular andalús i president provincial d'aquesta formació a Màlaga, Elías Bendodo, va obsequiar el seu cap, Mariano Rajoy, amb el dècim en ple míting.

Bendodo va tenir unes paraules d'afecte cap a Rajoy en què va dir que als espanyols ja els «havia tocat la loteria fa quatre anys», quan se'l va nomenar president del Govern i, tot seguit, va ensenyar el dècim al públic i li va lliurar. L'anècdota va continuar de la mà de Bendodo quan va fer broma en dir-li a Mariano Rajoy: «Perquè la loteria toqui, cal pagar-la, així que em deus vint euros».

El president del Partit Popular a Andalusia, Juanma Moreno, que va intervenir després, va aprofitar per recordar a Elías Bendodo que ell «era també president; menys president, però president també», de manera que reclamava la seva loteria.

Quan va arribar el torn de paraula a Rajoy, es va dirigir a Moreno Bonilla i li va demanar que si volia un dècim del mateix número li donés «vint euros a Elías» i, de passada, que li pagués el seu, cosa que va desencadenar el riure entre els assistents.

Arran d'allò, molts malaguenys van decidir seguir la possible sort del president i comprar el 6150, que es va esgotar «en menys ?d'una setmana», segons van explicar ahir responsables de l'administració. «Aquí es ven el número que juga Rajoy», citava un cartell a l'entrada del local com a ganxo per atreure l'atenció dels ciutadans.