Joaquim Homs, expresident de Creu Roja Banyoles, ha quedat absolt dels delictes de prostitució de menors i abusos sexuals continuats. L'Audiència de Girona ha revocat la sentència del Jutjat Penal número 3 de Girona, que a finals de maig va considera provat que l'expresident va aprofitar-se de la manca de coixí social i recursos econòmics de les tres víctimes, i va utilitzar el seu càrrec per actuar de forma libidinosa.

La sentència de l'Audiència, avançada per Ràdio Girona, relata que no ha quedat provat que els tres menors "fossin persones sense recursos, sense familiars directes, sense coixí social, sense futur ni perspectives"?. A més, afegeix que no hi ha proves suficients per afirmar que Homs s'aprofités del seu càrrec per exigir als menors "mantenir diverses conductes de naturalesa sexual com petons, dutxes, ensabonaments, massatges, dormir despullats amb ell, tocaments i inclús una masturbació" a canvi d´ajudar-los.

L'Audiència de Girona també qüestiona la credibilitat dels menors denunciants, assegurant que les seves declaracions van ser confuses i contradictòries. En el seu moment, la fiscalia havia arribat a demanar una pena de 18 anys de presó

Homs, que ara decidirà si inicia algun tipus d'acció legal contra els denunciants, no havia arribat a entrar a la presó a l'espera que l'Audiència de Girona resolgués el recurs.