El primer premi del Sorteig de Loteria de Nadal ha estat esquiu amb Catalunya, que només ha recollit alguns pessics de la resta de premis. En total, només ha regat amb 44 milions d'euros els diferents llocs de Catalunya, un 12% dels més de 383 milions que els catalans jugaven en aquest sorteig. A la província, els dècims venuts sumaven 28.162.200 euros -una mitjana de 37,40 euros per habitant-, en el que suposa un increment de la participació. Ara bé, aquest increment no s'ha traduït en premi. Però hi ha consol:

2n Begur

Una veïna de Begur va repartir més d'un milió d'euros entre una desena d'amigues amb les quals va intercanviar el número 12775, el segon premi de la Loteria de Nadal venut en una administració de Puebla de Cazalla (Sevilla).

Com cada any des de fa més d'una dècada, Agustina i una desena d'amigues seves del barri de Sa Fontansa de Begur, totes jubilades, es van intercanviar dècims de loteria.

Les famílies premiades van arribar a Begur fa diverses dècades procedents, la majoria, de diferents punts d'Andalusia i quan tornen a les seves localitats d'origen per vacances cadascuna compra dècims, que s'intercanvien. Agustina va comprar loteria a la Puebla de Cazalla i en arribar a Begur la va repartir entre les seves amigues.

Com cada any, totes tenien la il·lusió que els toqués «un ?pessiguet» i fins i tot Faustina Molina, de gairebé 90 anys, ahir va posar una ampolla de xampany a la nevera, «per si de cas», però amb la intenció de beure-se-la igualment.

3r Sant Joan les Fonts

L'administració de loteria i llibreria Rosa de Sant Joan les Fonts va vendre pel sistema electrònic un dècim del tercer premi, el 05163 dotat amb 500.000 euros la sèrie. «Un tercer premi són 50.000 euros per a una butlleta, perquè els faig amb la màquina i no són repetits», va explicar Montserrat Soler.

«Aquest any -va subratllar-, vaig fer un cartell molt gros per vendre'n més, però només és una sola butlleta».

3r La Jonquera

El bar Marfil de la Jonquera va vendre un dècim del tercer premi a través de la màquina. El propietari del local assegurava estar content per la sort repartida perquè era la primera vegada que donava un premi d'aquestes característiques.

3r Colera

L'estanc Joan Prado també va obtenir un tercer premi. El seu propietari desconeixia ahir quants dècims havia repartit però el que és segur és que ell es comptava entre un dels afortunats que es va quedar un dels números premiats amb 50.000 euros.

4t Figueres

La propietària de l'estanc Marin va explicar ahir que no sabien a qui li havien venut el quart premi perquè per aquest estanc passa gent de tot arreu i el dècim es va vendre per màquina.

«És un quart premi, el 71119, i fa molta il·lusió perquè la loteria de Nadal la gent la compra amb molta il·lusió i nosatres també la venem amb molta il·lusió. Per tant, estem encantats!».

Aquesta no és la primera vageda que aquest establiment, situat al carrer conegut com el dels genis, reparteix sort. Fa dos anys, l'administració també va donar un cinquè premi. També han donat algun Euromillones i Primitives.

5è Figueres

L'administració número 1 del carrer Besalú de Figueres va repartir sort amb el 18102, encara que el seu propietari desconeixia ahir a la tarda de quants dècims es tractava.

5è Olot

L'administració número 2 d'Olot ha donat 6.000 euros d'un dècim d'un cinquè premi del número 43221. Les responsables de l'administració situada al carrer Sant Pere Martir van explicar que és un dècim fet a la màquina. «Una persona devia demanar el 21 o el que sortís», va afirmar una de les responsables.

5è Vilobí d'Onyar

La propietària de l'estanc de ?Vilobí d'Onyar, a la plaça Nova, també va vendre a través de la màquina un cinquè premi amb el 00943 però desconeix qui és l'afortunat.

5è Blanes

Deu dècims del mateix cinquè premi repartit a Vilobí van vendre's a l'administració El Follet, de Blanes. El propietari de l'establiment, José Luis Huélamo, assegura que els va vendre per finestreta. Aquesta administració també va repartir sort entre la Policia Local de Blanes i l'empresa d'Aigües amb el 21875, que en coincidir les dues darreres xifres amb la terminació del segon premi, entregava 100 euros per dècim. I va vendre 80o números.

5è Girona

La propietària de l'estanc de la plaça de l'Assumpció de Girona, Mònica Sureda, també es va afanyar a penjar el cartell que identifica l'establiment com un dels que ha repartit premis per la rifa de Nadal. Va vendre un dècim del 43221, tot i que en fer-ho per terminal desconeixia a qui li va tocar, tot i que esperava que fos alguna persona del barri de Sant Narcís.