L'alegria s'ha desfermat aquest dijous al migdia al supermercat Caprabo de Lloret de Mar (Selva) quan han sabut que, des de les seves caixes, havien repartit part del segon premi de la Grossa de Cap d'Any. En total, el local - situat des de fa uns 20 anys al número 100 de la carretera que uneix la vila amb Tossa de Mar- ha repartit uns 20 bitllets del segon premi, el 69631. Cada un d'ells està premiat amb 32.500 euros, pel que des d'aquest establiment hauran repartitr uns 650.000 euros.

Tal i com han explicat des de l'establiment, gran part dels premiats són clients del supermercat i veïns de la vila com la Concepció Rovira que s'ha desplaçat fins al local per agrair a una de les dependentes "la bona sort" que li havia portat. "Sempre comprem i no ens toca mai res. Els diners serviran per pagar la nostra guarderia quan siguem grans perquè és molt cara", ha explicat la premiada que no podia parar de somriure.

"Estàvem treballant i ens han trucat els mitjans de comunicació per avisar-nos i confirmar-ho. En aquell moment ens hem quedat tots ben desconcertats però, al cap d'uns segons, estàvem molt feliços", ha detallat un dels caps del supermercat Caprabo de Lloret de Mar , Eustasio Palomares, on aquest dijous tot eren somriures, salts i alegria. I no és per menys ja que des de les seves caixes s'ha repartit part del segon premi d'aquest sorteig il·lusionant. Fins ara fa dues setmanes - quan es van quedar sense butlletes de la Grossa de Cap d'Any- les dependentes van anar repartint bitllets de diversos números.

Primer Premi al Vallès i venut per Internet

La tercera edició de 'La Grossa de Cap d'Any' s'ha marcat com a objectiu que el primer premi no quedés desert, com l'any passat, i ho ha aconseguit: l'11.168 s'ha venut en un estanc de La Roca del Vallès (Barcelona) i a través del web lagrossa.cat.

Per a això, aquest 2015 cada número s'ha tallat en cinc llibres de 20 sèries i 100 euros, de manera que primer s'ha venut un llibre de cadascun dels 80.000 números emesos, i fins que no s'ha completat aquesta venda no s'ha posat en circulació el segon llibre del mateix número.

Aquest primer premi està dotat amb 100.000 euros per bitllet, i els números anteriors i posteriors a aquest --l'11.167 i l'11.169-- rebran 1.000 euros per bitllet.

Els altres premis

El segon número premiat, el 69.631, està dotat amb 32.500 euros per bitllet i s'ha venut a la Tintoreria Figueras de Torredembarra (Tarragona), la Papereria Pergamí de Sant Miquel de Balenyà (Barcelona), un supermercat Caprabo de Lloret de Mar (Girona) i un centre Corte Inglés de Barcelona.

El 56.024 ha estat el número premiat amb el tercer premi, dotat amb 15.000 euros per bitllet, i s'ha repartit a la llibreria Kelkom de Sentmenat (Barcelona) i un estanc de Barcelona.

El quart premi, el 35.543 i dotat amb 5.000 euros per bitllet, s'ha venut a un estanc de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i a dos establiments de Barcelona.

Finalment, el número 55.311 ha estat el premiat amb el cinquè premi de la loteria catalana, dotat amb 2.500 euros per bitllet, i s'ha venut a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), un centre Carrefour de Santa Susanna (Barcelona) i un estanc de Barcelona.

També tindran premi els cupons amb les quatre, tres i dues últimes xifres iguals al del primer premi, així com el premi especial de les centenes amb 25 euros per bitllet per les tres primeres xifres coincidents amb qualsevol dels cinc números guanyadors.

23 milions d'euros

Aquest any, el Govern ha distribuït al voltant de 23 milions d'euros de la loteria, que equival al voltant d'un 60% dels 40 milions que es van posar a la venda aquest any, segons dades de la Conselleria d'Economia i Coneixement.

'La Grossa de Cap d'Any', que destina a premis el 70% del valor dels bitllets, dóna a programes socials els seus beneficis, i té cinc grans premis.