Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones per un total de tretze robatoris en domicilis de la comarca del Gironès. Els robatoris s'han comès entre el 14 i el 22 de desembre i les detencions s'han fet en tres actuacions policials diferents. En el primer cas, es tracta d'un home que hauria entrat a robar en quatre pisos de Girona i Salt. El lladre, amb força antecedents, forçava el pany de la porta i s'enduia de les cases diners i joies. En el segon cas la policia ha detingut quatre persones, dos d'elles menors d'edat, per entrar a robar en una casa d'una urbanització de Bescanó. Finalment, els Mossos han detingut quatre dones, totes amb antecedents, com a autores de sis robatoris en domicilis de Girona.

El 14 de desembre els Mossos van detenir un home de 25 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Salt (Gironès), que hauria entrat a robar en quatre pisos de la ciutat de Girona i dos més a la població de Salt, durant la primera setmana del mes de desembre. Segons han informat els Mossos, el lladre accedia als pisos forçant els panys de les portes d'accés amb un tornavís, per després obrir-les amb un fort cop que deixava la porta malmesa. Un cop dins, s'emportava diners i joies.

El detingut, amb múltiples antecedents, va passar el dia 15 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, pels volts de les sis de la tarda del 20 de desembre, els Mossos van rebre l'avís d'un robatori en una casa no habitada de la urbanització de Mas Llunès de la població de Bescanó. Un veí va alertar que hi va veure llums de llanterna a l'interior i com quatre persones fugien amb un vehicle que estava estacionat davant de l'habitatge. Els Mossos van constatar que la porta principal tenia danys i que la finestra de la part posterior de la casa estava forçada i amb el vidre trencat.

Una patrulla els va localitzar a Girona a dins d'un cotxe que coincidia amb la descripció del sospitosos. En l'escorcoll se'ls va localitzar una caixa d'eines amb diversos martells, tornavisos, una escarpa i claus angleses de grans dimensions. Entre les eines hi havia restes de vidres.

Els mossos van detenir els quatre ocupants, un home i una dona de 42 i 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, i dos menors d'edat, com a presumptes autors d'un robatori amb força. Els detinguts majors d'edat, que no tenien antecedents, van passar el dia 22 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa als menors d'edat, seran citats per declarar davant la Fiscalia de Menors.

En la darrera actuació, el matí del 22 de desembre, patrulles de seguretat ciutadana van detenir quatre dones d'entre 19 i 22 anys, de nacionalitat italiana i sèrbia, amb domicilis a Marsella (França) i Milà (Itàlia), com a presumptes autores de sis robatoris amb força a interior d'habitatges.

Aquell dia els Mossos van rebre l'avís d'un propietari que, en arribar al seu pis situat al carrer Caterina Albert, va trobar-se amb quatre dones que sortien corrents del domicili amb bosses a les mans.

Amb la descripció facilitada, els agents van fer recerca i les van localitzar poc després, quan ja estaven dins un taxi per marxar de la ciutat. Les van identificar, escorcollar i detenir.

Els mossos els van intervenir una clau anglesa, un tornavís, un blíster de plàstic amb dos tornavisos més, tres talls de plàstic dur retallat d'una ampolla de producte de neteja, un parell de guants, dues llanternes, tres telèfons mòbils i uns cent euros en bitllets fraccionats.

Tot apunta que s'havien especialitzat en robatoris a pisos amb el mètode de la fractura del bombí. La unitat d'investigació els va imputar sis robatoris perpetrats en pisos de Girona, entre l'11 de setembre i el 21 d'octubre, d'on havien sostret joies i diners.

Les detingudes, totes amb antecedents, van passar el dia 24 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.