Tot i la pluja que a partir de les cinc de la tarda ha amenaçat la Cavalcada dels Reis Mags a Girona, milers de persones l'han desafiat i han omplert els carrers de la ciutat. Ses Majestats han arribat al campament reial instal·lat als Jardins de la Muralla, on pares i fills han aprofitat per entregar les darreres cartes.

Instants més tard els Reis Mags han baixat a peu fins al carrer General Mendoza, on han pujat a les seves carrosses i ha començat el recorregut. La rua s'ha desenvolupat sense cap incident i ha acabat a la plaça del Vi a tres quarts de vuit. La tradició s'ha tornat a complir i els Reis Mags de l'Orient han arribat a la ciutat de Girona. Desenes de nens han aprofitat per veure de prop els Reis i han anat fins al campament reial situat als Jardins de la Muralla on, malgrat la breu estona de pluja, els infants s'hi han pogut dirigir i encara han tingut temps d'entregar les darreres cartes.

Seguidament, els Reis Mags han baixat a peu fins al pont Alferes Huarte on ja han pujat a les seves carrosses.La Cavalcada dels Reis ha recuperat el recorregut original després que l'any passat es modifiqués per la retransmissió en directe de TV3 per tot Catalunya, i ha començat vint minuts abans de l'hora prevista per aprofitar que no plovia. La rua ha passat pels carrers General Mendoza, Ultònia, Migdia, de la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, Gran Via Jaume I, avinguda Sant Francesc, pel lateral nord de la plaça Catalunya, per la plaça Jacint Verdaguer i ha acabat a la plaça del Vi a tres quarts de vuit.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha rebut Ses Magestats a la plaça i el rei negre s'ha dirigit a tots els nens que els esperaven il·lusionats mentre un dels patges animava la celebració. Una de les novetats d'aquest any han estat les polseres identificatives que l?Associació de Voluntaris de Protecció Civil han repartit entre els infants per evitar que es perdin.

Més de 300 persones -entre organització i patges- han participat a la cavalcada, 70 persones més que l'any passat. Durant tot el recorregut, Ses Majestats han repartit més de dues tones de caramels aptes per a celíacs i per a persones amb tota mena d?intoleràncies. No s'ha registrat cap incident al llarg de tot el recorregut i malgrat la pluja moderada que s'ha iniciat a dos quarts de sis de la tarda, la celebració s'ha desenvolupat sense més dificultats. L'organització havia previst com a pla B desplaçar els Reis Mags fins al pavelló de Palau en cas de pluja.

Braçalet per no perdre els nens

Una de les principals novetats d'aquest any han estat les polseres identificatives per als nens que des de l?Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona s'han repartit gratuïtament al llarg del dia. Als braçalets es poden apuntar els noms dels nens i el número de telèfon de contacte per tal que, en cas de pèrdua, es pugui localitzar ràpidament els seus pares. Es tracta d'una iniciativa que s'ha posat en marxa en esdeveniments amb grans concentracions de persones per tal de localitzar fàcilment els infants en cas de pèrdua.