L'Ajuntament de Vilablareix ha incorporat tres novetats al sistema de recollida selectiva porta a porta per aquest 2016 amb l'objectiu d'ampliar-lo a les noves necessitats i seguir millorant el servei.

La incorporació de la recollida de roba usada porta a porta és una de les novetats més destacades que es va iniciar ja el passat dilluns 4 de gener. Gràcies a una col·laboració amb la Fundació Humana, els veïns poden reciclar la roba usada el primer dilluns de cada mes i el tercer dilluns dels mesos d'abril, maig, juny, octubre i novembre.

El reciclatge ben fet genera menys resta, que és tot allò que no es pot reciclar. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Jordi Frigola, els resultats obtinguts durant el 2015, han permès reduir la recollida de la resta dels diumenges i passar a fer-se quinzenalment. «Gràcies a la bona feina dels veïns i veïnes i valorant la disminució de la resta generada aquest any, la recollida els diumenges serà quinzenal», va exposar Frigola. El regidor va concretar també que arran de l'enquesta ciutadana realitzada amb motiu del porta a porta el 2015, l'Ajuntament de Vilablareix ha incorporat una recollida de paper i cartró els divendres al matí per aquells veïns que ho sol·licitin.

L'Agència de Residus de Catalunya va informar a finals de 2015 que Vilablareix ha estat el poble de les comarques de Girona que té l'índex més alt de recollida selectiva (80,77%) durant el 2014.