La possibilitat que el volcà Montsacopa a Olot arribi a concentrar un nombre de visitants similar als de la Fageda d'en Jordà i el volcà Croscat va ser debatuda en el darrer ple de l'Ajuntament d'Olot. El regidor Estanis Vayreda (responsable de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme) va indicar que les inversions fetes (uns 240.000 €) i les previstes (uns 215.000 €) al Montsacopa responen al fet que «és el Parc Natural que ens diu invertiu al Montsacopa per treure la pressió dels punts on hi ha més gent: el Croscat i la Fageda».

Anna Barnadas (regidora d'ERC) va respondre: «No és ajustat dir que el Parc Natural demana aquestes inversions al Montsacopa per treure pressió al Croscat o la Fageda». La regidora va referir-se a l'adequació del fortí de l'ermita de Sant Francesc per fer-hi un espai de restauració i altres actuacions previstes en el projecte La Garrotxa Terra de Volcans, Cultura, Identitat. Fase II.

Barnadas va avisar «que no hem de permetre que el que passa a la Fageda i no tant al Croscat ens pugui passar un dia al Montsacopa» i va afegir que «ho he expressat, perquè no pot ser que patim al Montsacopa una situació tal com l'hem viscuda aquesta tardor a la Fageda».

L'estimació de Barnadas va provocar la intervenció de l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU). «Jo no crec -va afirmar- que en cap moment haguem pretès substituir la Fageda pel volcà Montsacopa» i va indicar que «no ens ha passat mai pel cap i crec que és absolutament impossible».

L'alcalde va argumentar «que crec que hem de treballar perquè el volcà Montsacopa tingui una bona acollida». Segons ell, les millores fetes fa poc (adequació de les escales, millora de les grederes, pavimentació del cercle del cim i renovació de mobles) han incrementat el nombre de visites dels mateixos olotins al volcà. El fet ha constatat un problema: «És molta la gent que ens diu que no hi tenim lavabos», va dir.

Davant de la mancança, va raonar que «si diem als excursionistes que hi pugin, els hem de donar uns serveis mínims» i va precisar que no «pensem posar-hi un espectacle, però sí serveis per si jo volen menjar un entrepà o prendre un cafè».

Sobre els serveis que van aprovar posar al Montsacopa, va opinar: «Jo crec que serà una cosa més utilitzada per la gent de casa que per la gent de fora» i va afegir que «si de mica en mica anemt fent, hi hem d'afegir el volcà de la Garrinada. Es tracta d'un volcà en la seva totalitat de titularitat privada que està situat al costat del Montsacopa. En aquest sentit, considera que «de mica en mica, hi intentem treballar, però és difícil». Això no obstant, es va mostrar convençut d'arribar a poder fer-hi passar els itineraris previstos al Montsacopa.

Abans, el regidor Estanis Vayreda havia considerat impossible una massificació del Montsacopa. Ho va justificar dient que «no podem comparar la Fageda amb el Montsacopa per una cosa», va dir. «L'accessibilitat al Montsacopa -va assenyalar- no canviarà». Va afirmar que «no hi poden, ni podran pujar vehicles». El fet de tenir tancat l'accés als cotxes -segons Vayreda- limita molt que es pugui massificar». Fins i tot va fer una pregunta retòrica: «Quin és el gran problema a la Fageda? Són els cotxes».

«Des del moment -va continuar- que al Montsacopa s'hi ha de pujar a peu jo no pateixo perquè es massifiqui». Són uns quatre quilòmetres en pendent, pels quals es fa necessària una mínima fortalesa física i ganes de caminar.

De tota manera, Vayreda va considerar que «el Montsacopa és molt bonic, però des d'una observació pedagògica el volcà Croscat i la Fageda tenen més atractiu». Sobre la massificació, va concloure: «Jo no voldria preveure que això podria passar ni penso que podria passar». Al final l'acord amb el Consell Comarcal per dur a terme el pla que conté les millores al Montsacopa va tirar endavant amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC i els vots en contra d'Olot en Comú i la CUP. Xavier Garcia (Olot en Comú) es va mostrar d'acord amb els itineraris del pla, però no amb la cafeteria. Com que no li van deixar votar per separat hi va votar en contra. Lluís Rubió (CUP) va criticar un possible vulgarització del volcà. «No volem que s'hi mengin plats combinats», va dir. Va demanar per altres apostes turístiques, com una ruta pel Fluvià.