Dues persones van resultar ahir ferides greus després d'una deflagració mentre intentaven encendre una estufa de llenya a Besalú. Una dona, d'edat avançada, va patir cremades a gairebé el 90% del seu cos i un home va quedar ferit de la cara i les mans a més, de patir afectacions pel fum a la via respiratòria. Ambdós van haver de ser traslladats amb dos helicòpters del SEM a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on hi ha una Unitat de Cremats.

Mossos i Bombers estan investigant les causes de l'incendi però tot apunta que la dona va voler posar en marxa l'estufa de llenya posant-hi un líquid inflamable i això hauria causat la deflagració que li va propinar cremades de gravetat.

El succés es remunta quan faltaven set minuts per les quatre de la tarda, que és quan els Bombers van rebre l'avís que en un segon pis d'un edifici del carrer Major de tres plantes hi havia un incendi.

Fins al lloc dels fets, el número 4 del carrer Major de Besalú, es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers. Al voltant d'un quart de cinc de la tarda ja van poder donar les flames per apagades.

L'incendi va cremar una estufa de llenya metàl·lica situada a la cuina i va afectar una porta de l'immoble.

Com a conseqüència de l'incendi, un home i una dona d'origen pakistanès van resultar ferits de gravetat. L'home, de 56 anys, segons el SEM, presentava cremades a la cara, les cames i als peus. A més, va patir afectacions de la via respiratòria. La dona d'edat avançada, per la seva banda, és qui va patir més les conseqüències de la deflagració perquè és qui va voler encendre l'estufa. Va patir cremades a prop del 90% del cos. Ambdós es troben a l'hospital de la Vall d'Hebron.

Al lloc dels fets a més dels Bombers s'hi van desplaçar dues ambulàncies del SEM i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, entre elles, la Unitat Judicial que investiga les causes de l'incendi.