La generalització i la immediatesa de les noves tecnologies, i més recentment de les xarxes socials, ha desbancat els butlletins informatius en paper de Mifas, que ha deixat de publicar el seu Full després de gairebé dues dècades. Tal com afirma Albert Carbonell, president d'aquesta associació dedicada a les persones discapacitades, «en el núvol [a internet], poques discapacitats existeixen».

L'agilitat comunicativa i la simplificació del procés a través del seu web (www.mifas.cat) i dels comptes de Facebook (www.facebook.com/GrupMIFAS) i Twitter (@GrupMifas) són els arguments de Mifas per deixar de publicar els butlletins en format paper, l'últim dels quals va ser el de desembre. Una decisió que dóna per fet que el gruix dels usuaris de l'entitat estan connectats a la xarxa. «Cada època té la seva manera de comunicar. I el que ahir funcionava, avui ha quedat obsolet», diu Carbonell. Ell mateix es refereix a l'acceleració dels temps «dels telèfons intel·ligents, les tablets i les xarxes socials», quan «volem la informació al minut».

La revista Nova Ítaca va ser l'antecedent del Full informatiu, que, com aquest, es publicava amb una periodicitat trimestral. Nova Ítaca va ser la principal font d'informació de l'activitat de Mifas entre 1992 i 1996. A partir del desembre d'aquest últim any es va començar a publicar el Full informatiu de Mifas, amb un primera capçalera en la qual encara apareixia el nom de «Nova Ítaca». El març de 2011 es va crear la versió digital del butlletí de notícies.

En la seva edició de comiat, el desembre de 2015, el Full informatiu número 72 recull les informacions més destacades de Mifas al llarg dels últims dinou anys, i comença fent-ho amb una protesta contra les retallades que es va dur a terme el juny de 2012 -un tipus d'acció que disposa d'exemples ben recents, com un de realitzat la setmana passada per rebutjar el copagament imposat als usuaris de les residències.

El repàs d'informacions recupera algunes de les campanyes de sensibilització promogudes per Mifas -adreçades a estudiants, per demanar que es respectin els aparcaments reservats a conductors amb discapacitat o per a la prevenció d'accidents de trànsit-; l'activitat esportiva de l'entitat; l'obertura de botigues gestionades per l'associació; la inauguració del centre de dia de Vilafant i del Refugi de la Casa de les Dunes, a Torroella de Montgrí, així com també l'ampliació del centre ocupacional de Riudellots de la Selva; la creació d'una escola d'esport adaptat per a infants a partir de 8 anys; la carta de comiat de l'expresident Pere Tubert; balanços d'activitat del Servei d'integració laboral de Mifas; o, entre d'altres qüestions, la notícia que el març de 2013 informava que havia assolit la xifra de 4.000 socis.