Aquest matí s'ha posat en marxa la tercera edició de la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya, que se celebrarà fins al 22 de gener de manera simultània arreu de Catalunya. Un any més, l'hospital Josep Trueta de Girona és l'epicentre a les comarques gironines de la campanya solidària que pretén recuperar les reserves de sang després de les festes de Nadal amb 7.000 donacions extres a tot Catalunya.

Aquest any la marató posa l'accent en els receptors de les donacions. Col·lectius com els pacients que pateixen malalties de la sang, gent que necessita un trasplantament, persones accidentades o malalts de càncer participaran en les activitats de sensibilització que, coincidint amb la campanya, es faran a l'hospital Trueta, així com a la resta de grans centres sanitaris catalans i a la plaça de Catalunya de Barcelona. Cada dia, un col·lectiu de receptors diferent serà el protagonista de les activitats.

Amb el lema «La sort de donar sang», la campanya recorda que donar sang és sinònim de salut, tant per les persones que en donen com per a les persones que en necessiten i que, gràcies a la solidaritat dels seus conciutadans, en reben.