Les estacions d'esquí gironines se sumen aquest dissabte al Dia Mundial de la Neu amb promocions i activitats, per celebrar l'arribada d'un canvi meteorològic, amb una baixada de temperatures i arribada de precipitacions.

La Molina organitza aquesta jornada, convocada per la Federació Internacional d'Esquí per promoure l'esport hivernal entre els nens i les seves famílies, una prova de freestyle per a competidors de fins a 14 anys.

A Vallter 2000, la direcció ha programat un descens popular amb guia per conèixer l'estació, col·loquis i una baixada amb frontals a les sis de la tarda.

Les activitats a la Vall de Núria inclouen rutes amb raquetes, encara que hi destaca també la tradicional Nit del Papu, en la qual l'esquí s'acompanya de torxes en una cita que gira entorn de la llegenda del follet de muntanya Papu.

La Masella ofereix, per acostar iniciats a l'esquí, un descompte del 50% en el lloguer de material a qui adquireixi un forfet de debutant i un del 30% en el preu dels cursos de tarda, així com promocions per a tothom en la contractació d'allotjament. Aquesta estació té previst obrir el cap de setmana tot el desnivell del domini i posar a disposició dels esquiadors 16 remuntadors, 32 pistes i 36 quilòmetres esquiables.

A Lleida i Andorra també

A les estacions lleidatanes de Port Ainé i Espot (Pallars Sobirà), diumenge hi haurà un concurs de ninots de neu i, a Baqueira Beret (la Vall d'Aran), es duran a terme promocions per a debutants en classes, lloguer de material i restauració.

Els qui vagin al domini andorrà de Vallnord podran gaudir tot el cap de setmana de la presència del campió mundial de carreres i esquí de muntanya Kilian Jornet, que participa en la prova «Font Blanca». Aquesta estació compta, al sector de Pal-Arinsal, amb cotes de neu d'entre 40 i 70 centímetres i 40 de 41 pistes obertes, mentre que els gruixos al d'Ordino-Arcalís són de 45-80 centímetres amb 25 de 27 pistes operatives.

A l'estació veïna Grandvalira, els gruixos són de 25-60 centímetres amb 107 de 128 pistes obertes, mentre que, al Pirineu de França, Font-Romeu compta amb 35 centímetres de neu a totes les seves cotes i amb 32 pistes de 43 en marxa i, a Porté Puymorens arriben als 80 centímetres amb 28 quilòmetres de 50 esquiables.

La resta d'estacions d'aquestes denominades Neus Catalanes es mouen sobre aquests mateixos paràmetres. A Catalunya, el gruix més destacat és el de Boí Taüll, amb més d'un metre a les zones més altes.