L'hospital Josep Trueta té previst fer obres a l'accés d'Urgències perquè les noves ambulàncies són tan altes que no hi poden accedir correctament. Segons va informar la gerència del centre, s'està treballant per substituir al llarg d'aquest any tant la marquesina que hi ha a l'entrada del servei d'Urgències com la de Radiologia.

Les característiques de la marquesina d'Urgències, que fa una forma de corba, impedeix que un model de les noves ambulàncies que des d'aquest dijous funcionen a la regió sanitària de Girona hi pugui accedir. Els vehicles més grossos, les unitats de Suport Vital Avançat, tenen la caixa massa gran per a l'entrada de l'edifici i això obliga els tènics d'emergències sanitàries a fer maniobres per descarregar els pacients al centre.

Així, en lloc d'entrar de cara per la rampa d'accés d'Urgències, deixar el malalt i sortir per la part del darrere, aquestes unitats del SEM -nou dels 59 vehicles d'emergències mèdiques que s'han desplegat per la regió sanitària- han d'entrar-hi d'esquena. Pugen per la rampa fent marxa enrere, deixen el pacient i tornen a marxar pel mateix costat.

Fonts de l'hospital asseguren que això ja es produïa amb les antigues ambulàncies i que no ha estat mai un obstacle per desencotxar els pacients a l'entrada d'Urgències, que és a tan sols tres metres.

La restitució de les dues marquesines està valorada en uns 100.000 euros i des de l'hospital indiquen que no s'havia realitzat abans perquè «s'han prioritzat altres inversions de caire més assistencial, i perquè en realitat aquesta situació no ha impedit fer mai la feina, tan sols comporta certa incomoditat per al conductor».

Per poder fer aquesta obra, que ja està inclosa en els pressupostos d'inversions per aquest 2016, abans cal fer un projecte tècnic per l'impacte visual de l'estructura.

Aquests nous vehicles del Servei d'Emergències Mèdiques circulen per la regió sanitària de Girona des d'aquest dijous, que es van començar a aplicar els canvis que deriven del nou concurs del transport sanitari. Amb aquest concurs, l'hospital Josep Trueta és la seu del SEM pel que fa al Suport Vital Avançat (SVA) aeri i els Vehicles d'Intervenció Ràpida (VIR), que estan ocupats per un metge i un tècnic i que són la principal novetat del nou model del transport sanitari. Pel que fa l'hospital Santa Caterina de Salt, és la base del Suport Vital Avançat terrestre, que són unitats ocupades per un tècnic, un infermer i/o un metge.