El president de Dipsalut, Josep Maria Corominas, ha explicat avui -al ple de gener de la Diputació de Girona- que s'ha resolt l'expedient obert el passat agost pels pagaments de quatre màsters d'Esade. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha preguntat a Corominas com s'havia conclòs l'expedient i ha criticat que s'hagi pagat un informe, que ha costat 4.840 euros (IVA inclòs), a un catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra per resoldre el cas. Corominas ha detallat que la conclusió de l'expedient ha apuntat a «dos vessants».

D'una banda, segons Corominas, s'ha determinat que els tràmits pels pagaments dels màsters s'han fet seguint «tots els requisits legals». De l'altra, el president de Dipsalut ha destacat que s'ha encarregat un informe «específic» a una persona externa per aclarir si la institució podia pagar aquesta formació als treballadors eventuals. Corominas ha destacat que el document del catedràtic de la UPF estableix que l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) podia destinar la mateixa formació als càrrecs de confiança, ja que -segons Corominas- l'informe ha valorat que no s'han de diferenciar els treballadors eventuals dels fixos.

El president de Dipsalut ha qualificat de «necessari» l'informe del catedràtic per «reforçar» el document que havia elaborat l'equip tècnic de la institució sobre el cas dels màsters. En canvi, Salellas ha qüestionat que des de Dipsalut s'hagi pagat un informe de gairebé 5.000 euros a un catedràtic i ha considerat que s'ha ofert més als càrrecs directius que a la resta de la plantilla.