Un home va morir atropellat a última hora d'aquest dilluns a la nit al centre d'Olot, segons han informat la Policia Municipal i els Bombers de la Generalitat. L'accident es va produir al voltant de tres quarts de dotze de la nit quan, segons la versió recollida als testimonis, la víctima va travessar el carrer Bisbe Lorenzana sense mirar en direcció a l'estació de la Teisa i un vehicle el va atropellar. L'home, de 47 anys, va morir pràcticament a l'acte i ni els agents de la Policia Municipal primer ni el SEM més tard quan va arribar al lloc dels fets van poder fer res per salvar-li la vida, tot i les maniobres de reanimació.

Segons els testimonis, la víctima va creuar el carrer Bisbe Lorenzana corrents i sense mirar si venia algun vehicle en aquell moment. Tampoc va fer ús del pas de vianants. El cap de la Policia Municipal d'Olot, Ignasi López, destacava aquest matí l'element de "fatalitat" en aquest accident. "Ha coincidit que en una hora en què aquesta via està molt poc transitada una persona ha creuat corrents quan en aquell moment passava un cotxe i no l'ha pogut esquivar". L'home venia del barri vell i va travessar en direcció a l'estació d'autobusos.

El conductor del vehicle es va aturar i va donar negatiu a la prova d'alcoholèmia.

El tercer atropellament mortal en pocs mesos

Aquest és el tercer atropellament mortal que hi ha a la ciutat en pocs mesos. El primer va ser el 10 de novembre del 2015, quan un home de 68 anys va ser envestit a la rotonda de Can Tresserras pel conductor d'un cotxe que no el va veure en quedar enlluernat pel sol. Havien fet ús correctament del pas de vianants. La setmana passada, el 10 de gener, n'hi va haver un altre per causes similars. En aquest cas la víctima era un home de 70 anys que va creuar a l'avinguda Santa Coloma a l'alçada de la plaça de la illa de Pasqua i a prop del pas de vianants quan el conductor tampoc el va veure en quedar enlluernat pel sol d'aquella hora. Totes dues víctimes van morir al Trueta, uns dies després de l'accident.

El cap de la Policia Municipal d'Olot reconeix que les dades no són positives i que caldrà seguir treballant per evitar que fets com aquests es tornin a produir, conscients que hi ha elements de fatalitat que no es poden evitar en determinats casos. Malgrat tot, ha subratllat la necessitat d'insistir amb campanyes de conscienciació ciutadana perquè tant vianants com conductors actuïn amb responsabilitat així com millores en la seguretat viària. López ha anunciat que aquest any es farà una campanya sancionadora per conscienciar als conductors de l'obligatorietat de deixar pas als vianants en els espais senyalitzats.