L'elecció de l'alcaldia de l'Ajuntament de Girona ha centrat avui un dels debats del ple de gener de la Diputació. Tot ha començat quan el vicepresident de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira (CDC), ha qüestionat al diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, si el seu posicionament -sobre un dels punts de l'ordre del dia- s'havia acordat en una assemblea de la seva formació. Llavors, Salellas ha criticat que a Convergència escullen l'alcaldia de Girona «a dit» i que, per fer-ho, «es foten d'hòsties».

Enmig dels retrets, el president de la Diputació, Pere Vila (CDC), ha valorat: «No comparteixo que a Convergència ens fotem d'hòsties, després de l'espectacle de la CUP dels últims mesos». A continuació, Salellas s'ha disculpat pel terme que havia utilitzat, que ha considerat de «no apropiat», tot i que ha destacat que la decisió per escollir el nou alcalde o la nova alcaldessa de Girona ha comportat «discussions públiques, properes a les baralles».

Aleshores, la diputada provincial de CDC, Maria Àngels Planas, ha intervingut -tant Planas com Salellas també són regidors de l'Ajuntament de Girona- per negar que s'hagin produït enfrontaments entre l'equip de govern de la ciutat. «No ens hem barallat mai», ha assegurat Planas, que ha explicat que serà el partit qui decidirà el nom. Planas ha avançat que aquest divendres hi haurà un ple per nomenar la persona que ocuparà l'alcaldia, malgrat que ha previst que el nom es pugui anunciar abans.

«No ens fotem d'hòsties; jo no m'he picat», ha conclòs Planas. En canvi, Salellas ha afirmat: «Jo he sentit, vist i parlat amb regidors que m'han explicat baralles». Per acabar, Salellas ha qualificat de «manca de respecte» que una setmana després de la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde, Girona segueixi sense batlle.