La Diputació de Girona va aprovar ahir, al ple de gener, una nova classificació dels òrgans vinculats o dependents a la corporació. El setembre del 2014, el ple de la Diputació ja va tirar endavant una classificació dels òrgans tot i que el vicepresident de Promoció Econòmica, Miquel Noguer, va explicar que ara s'ha modificat per adaptar-la a la nova valoració tècnica de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local de l'Estat (ARSAL). A part de la qüestió tècnica, aquesta classificació estableix els límits dels sous dels directius de cada òrgan en funció de la seva categoria.

Amb la nova classificació, quatre dels òrgans pugen de categoria mentre que tres altres baixen. Segons el document aprovat, els salaris dels directius del grup u poden ser d'un màxim de 84.000 euros, del grup dos d'un màxim de 70.000 euros i del grup tres d'un màxim de 60.000 euros. Al grup u hi continua el Patronat de Turisme Costa Brava i s'hi afegeix Dipsalut, Xaloc, Sumar i el Consorci Costa Brava. Al grup dos hi segueix la Fundació Casa de Cultura, el Conservatori de Música i s'hi incorpora Semega. Finalment, al grup tres, s'hi manté el Consorci d'Arts Escèniques i s'hi afegeix tant Cilma com el Consorci Vies Verdes.

D'aquesta manera, la Diputació de Girona ha apujat els límits dels sous dels directius de quatre dels seus òrgans. En canvi, en tres altres casos, la corporació ha abaixat els topalls màxims dels salaris dels directius. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va qüestionar ahir que -amb la nova classificació- alguns sous de càrrecs directius es poden incrementar, malgrat que la voluntat actual de l'equip de govern sigui evitar-ho. En aquesta línia, Noguer va reiterar que els salaris dels directius «no es posaran» als topalls màxims, tot i que va admetre que un nou govern pot canviar els límits o aplicar-los.

La nova classificació dels òrgans es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i IdS, mentre que el PSC es va abstenir i la CUP va votar en contra.