L'alcalde i dos dels tres regidors que la CUP té a Viladasens han decidit desvincular-se de la formació perquè consideren que ja no els representa. En un comunicat, el batlle Josep Masó i els dos edils, Josep Lladó i Albert Murtra, asseguren que es desvinculen de la CUP perquè estan «molestos» per les «dificultats» que hi ha hagut a l'hora de lligar un acord amb Junts pel Sí (JxSí) al Parlament.Però no només això, sinó que també recelen de «les conseqüències que el pacte assolit pugui presentar en els propers mesos».

En les eleccions del mes de maig, la candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA) va imposar-se a les urnes. Els 74 vots que va rebre la llista, davant dels 55 que va obtenir la de CiU, van donar no només l'alcaldia a la CUP-PA sinó que li van permetre tenir tres regidors dels quatre que formen el ple.

Ara, però, amb aquesta decisió, la CUP passa a tenir un sol regidor. És Albert Saus, que és tinent d'alcalde. L'altra cadira de ple, la cinquena, l'ocupa la regidora per CiU Laida Batllori.