José María Heredia podrà celebrar dimecres el judici per recuperar la custòdia del seu fill gairebé dos anys després que el Servei Especialitzat d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (SEAIA) n'obtingués la tutela. Heredia no se'n pot fer càrrec però reclama que sigui la seva mare, l'àvia del nen, qui obtingui la custòdia. El menor, nascut el 2011, va passar a dependre d'Infància l'abril de 2014 i el seu pare no l'ha pogut visitar des d'aleshores perquè el nen va passar a estar amb una família d'acollida fins a la celebració del judici. Durant tot aquest temps, Heredia ha interposat demandes per recuperar la custòdia però abans dels judicis el SEAIA emetia noves resolucions respecte al menor que Heredia recorria i l'obligaven a començar de nou tot el procediment, de manera que mai s'ha pogut arribar a celebrar una vista.

El menor va ser trobat el juny de 2012 en un parc de l'Hospitalet de Llobregat malnodrit i desatès al costat de la seva mare, que estava beguda. L'agost d'aquell any, el SEAIA va entregar la custòdia del menor a la seva àvia paterna, qui se'l va endur a Deifontes (Granada) on tenia família, el va matricular a la llar d'infants, li va aconseguir una targeta sanitària i permetia que el pare del nen el visités una setmana al mes i es fes càrrec de les despeses.

El 24 d'abril de 2014, la Guàrdia Civil es va presentar a la llar d'infants de Deifontes amb els assistents socials de la Junta d'Andalusia, es va emportar el nen sense ni avisar la família i el va entregar a la Generalitat perquè el tingués en un centre d'acollida. El motiu era que un informe de l'entitat Aldaima -actua per delegació de la Generalitat- va referir l'existència de «factors de risc» si el nen seguia vivint amb els avis.

El pare va voler recuperar la custòdia però el judici que estava senyalat per celebrar-se l'11 de març de 2015 es va haver de suspendre perquè el SEAIA havia emès noves resolucions sobre el menor que Heredia va recórrer i el van obligar a començar de nou tot el procediment.

El 7 de novembre de 2014, Heredia va reclamar al Jutjat de Primera Instància número 6 de Girona que dictés una mesura cautelar permetent-li un règim de visites amb el seu fill. El jutge s'hi va oposar al·legant que les resolucions del SEAIA ja són una mesura cautelar. I el desembre de 2014, aquest organisme va entregar el menor a una familiar d'acollida.

Heredia tem perdre per sempre el seu fill si el jutge considera que el més convenient és que sigui adoptat.