Més de 300 joves participaran en la sisena edició de la First Lego League, la competició de robòtica per a alumnes d'institut que es celebrarà l'últim cap de setmana de gener a l'Escola Politècnica Superior, al Campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

En total, el torneig de robòtica aplegarà 35 equips formants per joves d'entre 10 i 16 anys que, en dues jornades els dies 30 i 31 de gener, presentaran les seves propostes científiques i tecnològiques a l'entorn d'un repte plantejat per l'organització.

Gestió dels residus

En aquesta edició, el torneig es centra en la gestió dels residus. El repte, que enguany s'anomena Trash Trek, convida els joves participants a explorar el món dels residus i tot el seu procés: des de la recol·lecció fins a la classificació i la reutilització intel·ligent de les deixalles.

El First Lego League Girona és un programa internacional de robòtica que compta amb la col·laboració de la Fundació Princesa de Girona, la Universitat de Girona i l'Escola Politècnica Superior i que a més d'incentivar la creativitat, l'enginy i l'esperit científic dels participants, promou el treball en equip i els valors.

S'hi valoren tres tasques diferents. en primer lloc, el projecte científic, en què els equips han d'identificar un probelma real relacionat amb la temàtica del repte, proposar una solució innovadora i compartir les seves experiències amb una presentació.

En segon lloc, el desenvolupament d'un robot a partir de peces de Lego. El repte inclou una taula de joc on els robots han d'intentar superar una desena de missions missions en dos minuts i mig. Cada equip ha de dissenyar, construir i programar un robot per intentar resoldre el màxim nombre de missions.

I finalment, també es reconeixen els valors de la First Lego League. Els jutges que avaluen cada equip tenen en compte aspectes relacionats amb la competició amistosa, el respecte als altres i el treball en equip.