Un pacte entre la fiscalia, les dues acusacions particulars i la defensa ha evitat la celebració del judici tota vegada que el processat, Antonio Alcaraz Sencianes, ha reconegut que va matar la seva cunyada i ho va intentar amb la seva dona a Caldes de Malavella, en presència de les seves nebodes menors d'edat el 28 de maig de 2013. La vista oral ha durat escassos minuts perquè davant l'admissió dels fets les parts han renunciat a practicar la resta de la prova i ha acabat condemnat a 21 anys per assassinat, lesions amb instrument perillós amb l'agreujant de parentiu, dos delictes de lesions psíquiques i un atenuant de confessió.

El processat ha fet ús del dret a l'última paraula per dir que "sento haver causat tant de mal a tantes persones".

Inicialment, la fiscal Sandra Fagil sol·licitava per a Alcaraz un total de 43 anys de presó: vint per un delicte d'assassinat, tretze per una temptativa d'assassinat i cinc per cadascun dels dos delictes de lesions psíquiques, perquè les filles de 6 i 10 anys de la víctima van presenciar el crim i des d'aleshores reben tractament psiquiàtric.

La defensa demanava 13 anys i mig perquè al·legava que en el moment dels fets estava afectat per un trastorn mental que va desencadenar en un arravatament passional, considerava que es va tractar d'un homicidi i un delicte de lesions, i li apreciava els atenuants de confessió i reparació del dany perquè va consignar tots els seus béns per fer front a les indemnitzacions.

Després del reconeixement dels fets per part de l'acusat i la renúncia a practicar la resta de la prova per part de les acusacions i defensa, ha estat condemnat a 21 anys amb l'atenuant de confessió.

En concret, 15 anys per l'assassinat de la seva cunyada Lola P., de 37 anys, dos anys per les lesions amb instrument perillós causades a la seva dona, Isabel A., amb l'agreujant de parentiu i dos anys per cadascun dels dos delictes de lesions psíquiques ocasionades a les nenes de 6 i 10 anys, a les quals no es podrà acostar fins 10 anys després d'haver complert la condemna.

Alcaraz, que haurà de pagar, en concepte de responsabilitat civil, 300.000 euros als familiars de la víctima, ha indicat en el seu últim torn de paraula: "sento molt haver causat tant mal a tantes persones, en especial a les meves nebodes".

Arribar a aquesta conformitat ha permès evitar la celebració de 5 dies de judici en què havien de declarar l'exdona i víctima i les dues nenes petites, a més d'altres familiars tant de l'assassí com de la víctima.

Segons la fiscal, la relació entre Alcaraz i la seva dona, coordinadora dels agents cívics de l'Ajuntament de Girona, s'havia deteriorat fins al punt que tres mesos abans dels fets ella va voler separar-se.

L'acusat va intentar fer-la recapacitar, sense aconseguir-ho, i va augmentar la seva agressivitat, tant que tres dies abans del crim la seva dona se'n va anar de casa i es va instal·lar a casa de la seva cunyada (dona del germà de l'acusat), a qui Alcaraz culpava de tota la situació.

Cap a les 08:45 hores del 28 de maig, les dues dones i les filles de la cunyada estaven a punt de sortir en cotxe de casa seva a la urbanització Llac dels Cignes de Caldes de Malavella, però la Lola va oblidar una jaqueta i va tornar a entrar a la casa mentre s'obria el portal.

De sobte, va aparèixer l'acusat amb un ganivet de cuina de 25 centímetres de full i es va dirigir cap a la seva cunyada i li va clavar una profunda ganivetada al coll mentre ella li demanava que no ho fes amb les nenes davant.

Les nenes i la seva dona van baixar del cotxe i l'acusat se li va acostar i la va apunyalar al coll i pit i va tornar cap a la seva cunyada i la va apunyalar dues vegades més al coll fins que es va desplomar.

La seva dona va reaccionar instintivament pressionant-se les ferides per contenir l'hemorràgia i li va suplicar que la portés a un hospital, a la qual cosa va accedir.