L'equip Vídem42 de l'INS Alexandre Deulofeu de Figueres va resultar el guanyador del segon dia del torneig de robòtica FIRST LEGO League, que va tenir lloc a l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG. En total, es van repartir vuit premis i dues mencions entre els 17 equips que van participat en el repte Trash Trek amb l'objectiu de buscar solucions reals i innovadores per a la gestió de residus des de la recollida, a la classificació i la reutilització intel·ligent.

L'equip figuerenc va presentar el projecte "Smart container" que innova en la fase de recollida de residus a la ciutat de Figueres. En concret, van idear una xarxa de sensors alimentats amb energia solar per tal d'optimitzar la recollida amb un control de buidatge. Actualment, aquest sistema existeix per als contenidors soterrats però el seu projecte ho amplia a tot tipus de contenidors.

En aquesta sisena edició, la First Lego League Girona va comptar amb mésr participació, més de 300 joves d'entre 10 i 16 anys, repartits en 35 equips provinents de centres educatius de la demarcació i d'iniciatives particulars. En les dues jornades de torneig, els participants van posar a prova el seu talent i enginy a través de diverses proves proposades.