Dos camions cisterna extreuen des d'aquest matí l'aigua del torrent del Riot a Sant Joan les Fonts després que un veí denunciés que baixava bruta. Aquest torrent, que només recull aigua de la pluja, està a tocar del polígon industrial de Begudà i va a parar al riu Turonell. L'aigua que baixa ara és de color fosc i l'Agència Catalana de l'Aigua ja ha agafat mostres aquest matí per determinar quina substància és i comprovar si hi ha o no contaminació.

L'empresa Noel Alimentària, que està just a sota del torrent, ja va avisar a l'ACA fa uns quinze dies d'un brollador intermitent de sota terra que sortia de la seva finca en una zona on no hi ha activitat industrial i va assumir la netejar la llera, tal i com estableix el protocol d'actuació. Els Agents Rurals han aixecat acte de la incidència i han comprovat tots els punts de sortida de l'empresa, que també té una depuradora pròpia, sense detectar cap anomalia. Aquesta zona està inclosa al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La CUP de Sant Joan les Fonts ha demanat que es posi solució a aquest tema que preocupa als veïns de la zona, on a banda d'empreses hi ha també masies i turisme rural. La formació denuncia que el polígon industrial arrossega "deficiències ambientals" des de fa temps. Cal recordar que aquests terrenys estan inclosos a la zona del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrota i per tant són de gran interès ecològic.