Mieres crearà una comissió específica i oberta a tota la ciutadania per extreure una proposta per modificar el POUM amb l'objectiu de poder acollir càmpings dins del municipi. Així ho ha decidit l'equip de govern de la vila, encapçalat per Enric Domènech, després d'analitzar els resultats de la consulta popular que es va fer el passat 20 de desembre, on el 52,75% dels veïns van apostar per replantejar el model turístic de la vila.

L'alcalde va detallar que comptaran amb un consultor ambiental independent per tractar les qüestions paisatgístiques i d'afectació del medi ambient. D'entrada, Domènech ja va avançar que la modificació del POUM serà un procés llarg perquè un cop s'hagi consolidat la proposta, s'ha de portar al ple i ha de rebre el vistiplau d'Urbanisme. D'altra banda, el batlle va assenyalar que tenen previst revisar i replantejar tot el POUM l'any vinent i que volen crear un reglament de participació ciutadana perquè els veïns ?puguin dir més la seva en la gestió municipal.

El passat 20 de desembre ?Mieres va realitzar una consulta popular per saber si els veïns volien o no càmpings al municipi. En total hi van participar 127 de les 270 persones que podien votar, un 47,03%. Un 52,75% van votar a favor de replantejar el model turístic del municipi i obrir-lo a nous projectes com els càmpings, mentre que un 43,20% va votar-hi en contra i la resta, gairebé un 4%, van votar en blanc.

Des d'un principi, l'equip de govern del consistori va explicar que el referèndum només seria vinculant si s'arribava al 50% de participació però, finalment, després d'analitzar les dades, l'equip municipal va assenyalar que actuaran com si fos vinculant perquè una gran part dels veïns van apostar per un canvi.

Es crearà una comissió específica i oberta a tot el poble que permetrà extreure una proposta per modificar el POUM i així acollir càmpings a la vila.