L'Ajuntament de Salt vol aprofitar un altre dels espais disponibles de la factoria cultural perquè s'hi pugui instal·lar alguna empresa disposada a tirar endavant una escola que fomenti les activitats formatives i estudis reglats relacionats amb la música, les arts escèniques o les arts visuals. La idea és que aquesta empresa disposi d'aquest espai, d'uns 432 metres quadrats distribuïts en dues plantes, durant els propers vint anys.

Aquelles empreses interessades a tirar endavant el projecte hauran de pagar un cànon anual d'explotació mínim de 6.700 euros. Aquest import, que forma part del concurs i que per tant podria acabar essent més alt, s'hauria de pagar ja, com a primer any, abans del 30 de setembre.

Fa uns anys aquest espai, situat a la façana nord de la factoria cultural i que encara està buit, es va arranjar gràcies a una intervenció subvencionada per la Diputació de Girona. En cas que el vencedor del concurs públic necessiti fer obres per acabar d'adequar l'espai, haurà d'assumir-les. De fet, s'estableix que l'empresa interessada haurà de presentar un projecte amb una inversió mínima de 50.000 euros.

Els licitadors hauran de presentar una proposta anual de beques i formació gratuïta en relació amb els estudis oferts. L'adjudicatari haurà d'establir com a criteri obligatori que les persones que hi concorrin hauran d'estar empadronades al municipi de Salt, durant, com a mínim, els tres mesos anteriors a la convocatòria.

Pel que fa als criteris d'adjudicació, la meitat dels punts se'ls endurà la proposta educativa, la resta es dividirà entre el projecte d'obres i instal·lacions, la millora de l'oferta sobre el cànon econòmic anual i sobre les beques i l'oferta formativa gratuïta.

Aquesta proposta serviria per engreixar els actuals estudis que ja hi ha actualment a la Coma Cros. Hi ha l'ERAM (escola universitària adscrita a la UdG que imparteix dos graus oficials: Audiovisual i Multimèdia; i Arts Escèniques), l'Escola ERAM Zeta (un projecte educatiu per educar en l'ús de les noves tecnologies aplicades, les arts escèniques i la creativitat), el centre associat de la UNED a Girona i la UOC. A més hi ha altres equipaments culturals com la biblioteca o el Canal i s'hi fan activitats com tallers, dansa, lectures o passis de documentals, entre altres.