LL'Ajuntament de Viladamat, a l'Alt Empordà, invertirà 23.500 euros - el 5% del pressupost municipal- en la construcció d'un carril bici que connectarà la vila amb Empúries, amortitzar part del deute que el consistori té amb Sorea i millorar el local social. Així ho van escollir els veïns d'aquesta petita localitat ahir mitjançant una consulta popular sobre les inversions reals per aquest 2016 que assolit un 34,8% de participació, quatre punts més que l'any passat. En total, 121 dels 348 possibles votants han exercit el seu dret a vot.

Els veïns podien escollir entre cinc opcions diferents. Aquesta és la quarta vegada que els veïns d'aquest municipi poden escollir quins són els projectes que més els interessen i on volen que vagin a parar els diners de la partida d'inversions reals del municipi.

Aquest és el quart any que Viladamat escull d'aquesta manera participativa les inversions reals del municipi. El Consell de Poble, format per catorze persones, va ser l'òrgan encarregat de coordinar les propostes que arribaven per part dels veïns i analitzar la seva viabilitat.