Un alumne de quart d´Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l´institut de Llagostera estudiarà primer de Batxillerat en un centre d´Estats Units el curs vinent, ja que ha guanyat una beca d´estudis de la Fundació Amancio Ortega.

Es tracta d´un noi de Llagostera, Santi Turon Bosch, que al maig complirà 16 anys i que disposa d´un expedient acadèmic brillant, tal com va explicar la directora de l´institut, Fabiola Sanz. Per aconseguir aquesta beca, el jove va competir amb més de 7.700 candidats d´arreu de l´Estat, d´entre els quals se n´han classificat 500.

L´institut de Llagostera ha concorregut a les quatre edicions de la convocatòria de beques Amancio Ortega per cursar el primer any dels estudis postobligatoris a Canadà i a Estats Units -en els seus inicis, només era al primer d´aquests països. En tres ocasions, el centre ha aconseguit classificar un dels seus estudiants: en la primera, la segona i la quarta edició. En la primera, el guanyador va ser Roger Bahí, que ara estudia una doble titulació universitària a Barcelona; fa dos anys, la guanyadora va ser Mònica Turon, germana del guanyador d´aquest 2016, que va escollir Canadà i, altre cop a Llagostera, ara cursa segon de Batxillerat. L´institut informa de la possibilitat de la beca als familiars de l´alumnat i, en cas que decideixin presentar-s´hi, els dóna suport.

Per poder participar en el procés de selecció de les Beques Amancio Ortega l´estudiant ha de tenir una nota mitjana de 7 a 3r d´ESO i d´almenys un 8 en l´assignatura d´Anglès. A més de l´expedient acadèmic, la Fundació també té en compte la renda familiar, que determina el 60% de la qualificació final.

Totes les despeses cobertes

Els 500 becats per al curs vinent -300 més que l´any passat- conviuran amb una família amfitriona al Canadà o Estats Units i realitzaran l´onzè grau en instituts locals, equivalent a 1r de Batxillerat.

La beca cobreix el 100% de les despeses d´un curs acadèmic, des de les taxes d´escolarització, fins al viatge, passant per l´allotjament, la manutenció, l´assegurança mèdica i d´accidents, a més de suport continuat a l´alumne durant els deu mesos que s´allargui la seva estada. Abans d´anar-hi, rebran orientació sobre el sistema educatiu al qual s´hauran d´adaptar durant l´any que ve.