02 de febrer de 2016
02.02.2016

Amancio Ortega beca un noi de Llagostera per estudiar primer de Batxillerat als Estats Units

El jove va competir amb més de 7.700 candidats d'arreu de l'Estat, d'entre els quals se n'han classificat 500

02.02.2016 | 11:50
Amancio Ortega beca un noi de Llagostera per estudiar primer de Batxillerat als Estats Units

Un alumne de quart d´Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l´institut de Llagostera estudiarà primer de Batxillerat en un centre d´Estats Units el curs vinent, ja que ha guanyat una beca d´estudis de la Fundació Amancio Ortega.

Es tracta d´un noi de Llagostera, Santi Turon Bosch, que al maig complirà 16 anys i que disposa d´un expedient acadèmic brillant, tal com va explicar la directora de l´institut, Fabiola Sanz. Per aconseguir aquesta beca, el jove va competir amb més de 7.700 candidats d´arreu de l´Estat, d´entre els quals se n´han classificat 500.

L´institut de Llagostera ha concorregut a les quatre edicions de la convocatòria de beques Amancio Ortega per cursar el primer any dels estudis postobligatoris a Canadà i a Estats Units –en els seus inicis, només era al primer d´aquests països. En tres ocasions, el centre ha aconseguit classificar un dels seus estudiants: en la primera, la segona i la quarta edició. En la primera, el guanyador va ser Roger Bahí, que ara estudia una doble titulació universitària a Barcelona; fa dos anys, la guanyadora va ser Mònica Turon, germana del guanyador d´aquest 2016, que va escollir Canadà i, altre cop a Llagostera, ara cursa segon de Batxillerat. L´institut informa de la possibilitat de la beca als familiars de l´alumnat i, en cas que decideixin presentar-s´hi, els dóna suport.

Per poder participar en el procés de selecció de les Beques Amancio Ortega l´estudiant ha de tenir una nota mitjana de 7 a 3r d´ESO i d´almenys un 8 en l´assignatura d´Anglès. A més de l´expedient acadèmic, la Fundació també té en compte la renda familiar, que determina el 60% de la qualificació final.

Totes les despeses cobertes

Els 500 becats per al curs vinent –300 més que l´any passat– conviuran amb una família amfitriona al Canadà o Estats Units i realitzaran l´onzè grau en instituts locals, equivalent a 1r de Batxillerat.

La beca cobreix el 100% de les despeses d´un curs acadèmic, des de les taxes d´escolarització, fins al viatge, passant per l´allotjament, la manutenció, l´assegurança mèdica i d´accidents, a més de suport continuat a l´alumne durant els deu mesos que s´allargui la seva estada. Abans d´anar-hi, rebran orientació sobre el sistema educatiu al qual s´hauran d´adaptar durant l´any que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit