02 de febrer de 2016
02.02.2016

Formen metges europeus en rescats de muntanya

Professionals gironins fan docència a sanitaris italians, francesos i txecs en un màster a Chamonix

02.02.2016 | 00:00
Un rescat simulat a la Cerdanya, en una imatge d´arxiu.

Professionals de l'hospital de la Cerdanya participen aquest dia en un màster de medicina de muntanya que s'imparteix a Chamonix i que s'adreça a metges europeus.
Els sanitaris ceretans formen part del cos docent del Master Rescue Mountain Winter Session que organitzen conjuntament l'"Institut de formation et de recherche en médecine" de Montagne (Ifremmont) i el projecte Xarxa Transfronterera de Medicina de Muntanya (Resamont) amb la col·laboració de la Càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural i Simulació Clínica de la Universitat de Girona, l'hospital de Cerdanya i Mountain-Medicine.
El curs s'adreça a metges italians, francesos i txecs, que col·laboren amb cossos de socors a muntanya i està orientat a la preparació dels accidentats abans d'una evacuació en helicòpter o del transport per terra en llitera.
S'hi faran també simulacions de rescat d'accidentats per caiguda en esquerdes glaciars i de socors i reanimació de sepultats per allau, tractament d'hipotèrmia i congelacions, entre altres situacions.
Els metges de l'hospital de Cerdanya hi aporten la seva expertesa professional i faran diverses exposicions sobre els recursos disponibles en els socors en les activitats de muntanya a Catalunya, la presentació del centre transfronterer com a hospital de muntanya, i actualitzacions en analgèsia en el medi natural i tractament extrahospitalari de la hipotèrmia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook