"No és que ens hàgim trobat en cap cas concret, però sabem que existeix", ha informat Josep Berga (regidor de Benestar Social i Drets Civils per CiU). El que existeix és el bulliyng. És a dir, l'assetjament físic i psíquic a nens i nenes per causa de la seva sexualitat, religió, obesitat, poca presència física o necessitat d'instruments d'ajut físic (ulleres, audiòfons i altres).

Un assetjament i una minorització que rebaixen l'autoestima de les víctimes fins crear-les un trauma psicològic de per vida. Una pertorbació que pot provocar el suïcidi. Per evitar el patiment dels escolars, Berga ha anunciat la ?creació d'un protocol per als mestres i docents en general. Es tracta d'un pla precís i detallat que els docents vinculats a l'Ajuntament hauran d'aplicar quan detectin situacions de minorització i ?menysteniment de nens i nenes.

"Sabem que el bullying és arreu una cosa habitual que per la gravetat d'alguns casos ha transcendit als mitjans de comunicació", ha explicat Berga. "Nosaltres -ha assenyalat- ens avancem". Ha temporalitzat l'avanç a l'inici del ?mandat. "Per això la meva regidoria a més és la de Benestar Social i de Drets Civils", ha argumentat.

Ha explicat que de moment un tècnic de l'Ajuntament es dedica a la redacció del pla. Berga desconeix quan podran fer públic el pla d'acció contra l'assetjament escolar. Això no obstant, ha avançat una potent acció de prevenció contra l'assetjament escolar per la tardor. Tot i que encara no ha pogut concretar els títols, Berga ha indicat que faran exposicions i obres de teatre amb un argument clar sobre l'assetjament.

A part de l'assetjament escolar - segons ha avançat Berga-, la nova regidoria treballa en la creació de sistemes d'aplicació de les voluntats compromeses en les mocions aprovades en el mandat passat.

Així doncs, els compromisos de l'Ajuntament contra l'homofòbia, l'apologia de la guerra i a favor de la llibertat de religió, sexualitat, igualtat de gènere, llibertat ?d'expressió, dret a l'habitatge i de la ?protecció del medi ambient no es quedaran en una mera ?voluntat discutida i aprovada en un ple.

Segons Berga, el tècnic de la regidoria de drets civils treballa en la manera de fer efectius els compromisos per garantir uns drets que es solen donar per assolits, però que a vegades estan difosos.