Ahir va entrar en funcionament una nova base del Servei d'emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Santa Caterina de Salt. Es tracta d'una Unitat de Suport Vital Avançat medicalitzat -que fins ara estava ubicada a Salt- dotada amb un metge, un professional d'infermeria i un tècnic, les 24 hores al dia, els 365 dies de l'any.

Amb la seva integració a l'estructura de l'hospital i concretament al servei d'Urgències del centre saltenc, expliquen des de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), es millora la coordinació i suport entre els equips assistencials que intervenen en les emergències.

Així mateix, s'augmenta la dotació d'efectius al territori amb un nou metge d'emergències mèdiques durant tot l'any i dos durant la temporada d'estiu.

La base SEM del Santa Caterina s'ha equipat també amb espais específics de treball i descans del personal sanitari.

L'any passat, la base del SEM ubicada a Salt va donar resposta a 2.762 incidents, i va atendre 2.547 pacients. D'aquests, una setantena van ser per activació del codi infart (Codi IAM), 22 pel codi ictus i 103 pel codi politrauma (Codi PPT).

L'any passat, el SEM va traslladar a hospital Josep Trueta de Girona un total de 14.352 malalts i 8.407 al Santa. Caterina. De mitjana el 74,7% dels trasllats a l'Hospital Trueta es van fer amb Transport Vital Bàsic, el 23,1% amb Transport Vital Avançat terrestre i el 2,2% amb Transport Vital Avançat aeri.