02 de febrer de 2016
02.02.2016

Quins efectes tindrà la veda de la pesca a la Costa Brava?

Els peixaters pronostiquen un increment del preu del peix durant el període de protecció de les arts d'arrossegament

03.02.2016 | 07:39
Quins efectes tindrà la veda de la pesca a la Costa Brava?

El període de veda de la pesca d'arrossegament a Girona, que va començar ahir, tindrà conseqüències per a les peixateries. A més de quedar desproveïdes d'una part de peix local, s'afrontaran a un augment dels preus.

L'augment dels preus podria suposar una davallada en les vendes, tenint en compte també que, els consumidors prefereixen el producte local abans que el de fora. Segons ha comentat la Juani Rodríguez, de la peixateria Isabel i Maria del Mercat Municipal de Girona: "la gent és molt delicada, coneix molt bé el que compra i vol peix de la Costa Brava".

Durant un mes, els peixaters hauran de proveir peix d'altres ports, com el Tarragona, el de Sant Carles de la Ràpita, el de Penyíscola o el de València, per poder cobrir la demanda. Això els dificultarà la feina, ja que s'hauran de preocupar més de l'habitual per aconseguir un favorable proveïment.

Cal assenyalar, però, que aquesta regulació afecta només a la pesca d'arrossegament, de manera que la pesca amb palangre, la pesca d'arts menors o la pesca amb xarxes d'emmallament, per exemple, seguiran actives. El temps meteorològic serà el condicionant que farà que hi hagi més o menys peix.

Alguns dels productes que es veuran perjudicats per l'increment dels preus seran la lluça, les gambes o els escamarlans.

Els peixaters, tot i les dificultats que els suposa aquest període, són conscients que la veda és necessària per protegir les diferents espècies i la seva reproducció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema