El 2008 va néixer l'escola d'Infantil i Primària Nou de Quart (9d4t), que és d'una línia i que aquest curs fa 6è de Primària per primera vegada. Des de fa setmanes, les famílies d'alguns alumnes han constituït una plataforma per demanar que l'escola també faci la Secundària, de manera que els alumnes -quan tenen 12 anys- no hagin de canviar de centre i puguin continuar la seva escolarització al 9d4t fins als 16 anys. És per això que els portaveus de la plataforma per la continuïtat de la Secundària al 9d4t van explicar ahir al matí, en una reunió a la delegació de la Generalitat a Girona, la seva petició al director en funcions dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot; el substitut de Bayot -Josep Polanco- i la inspecció de la zona.

Ara bé, els responsables d'Ensenyament ja van descartar ahir que, de moment, l'escola 9d4t faci la Secundària. També van traslladar als portaveus de la plataforma que, abans que el centre de Quart pugui tenir els cursos de Secundària obligatòria, cal un període mínim de tres anys per avaluar els resultats acadèmics. Malgrat tot, els responsables d'Ensenyament es van comprometre a fer un "seguiment acurat" de la coordinació entre l'escola 9d4t i l'institut de Vilablareix -que és el centre adscrit als alumnes de Quart per cursar la Secundària-, amb la creació d'una comissió dirigida per la inspecció que també podrà comptar amb la participació de representants de les famílies dels alumnes.

De la mateixa manera, des dels Serveis Territorials d'Ensenyament van considerar que no es renuncia, "en un futur", a la possibilitat que l'escola 9d4t faci Secundària. Després de la reunió, davant la resposta d'Ensenyament, una de les portaveus de la plataforma per la continuïtat de la Secundària al 9d4t, Eva Maria Trias, va assegurar ahir que les famílies de l'escola "se senten enganyades i dolgudes". "Se'ns va obligar a començar amb una metodologia que no és la tradicional i ara que hi estem posats se'ns diu que no pot tenir continuïtat", va afegir Trias. La plataforma va demanar ahir que el pas del centre de Quart a l'institut de Vilablareix sigui "més acompanyat", ja que va recordar que la metodologia del 9d4t "respecta els ritmes d'aprenentatge dels alumnes". De fet, Trias va avançar que la plataforma també preveu fer arribar la seva petició a la consellera d'Ensenyament, a part de portar a terme alguna altra acció reivindicativa.