Gicor, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, va lamentar durant la seva darrera assemblea general que l'hospital Josep Trueta de Girona no disposi encara d'un laboratori d'electrofisiologia i arítmies cardíaques. El doctor Rafael Masià, que va ser l'encarregat de valorar l'atenció actual que reben els malalts de cor gironins, es va queixar perquè no hi hagi una data prevista per incorporar un laboratori d'electrofisiologia a l'hospital, per la qual cosa els malalts cardíacs que porten desfibril·ladors implantats han de ser atesos a Barcelona per a qualsevol dificultat.

Des de l'hospital Trueta reconeixen que a començaments de l'any passat s'havia parlat de posar en marxa aquest servei, però que des de la regió sanitària de Girona i des del propi centre, es va decidir prioritzar actuacions més urgents que inicialment no estaven incloses a les previsions d'inversió del 2015. Destaquen l'ampliació de l'horari d'atenció als infarts -el 40% dels codis infart del 2015 es van activar en horari nocturn i, amb l'horari antic, s'haurien derivat a Barcelona; el recanvi de la màquina d'hemodinàmica per un aparell d'última generació, i l'adequació de la sala de radiologia intervencionista per poder realitzar angioplàsties. Tot i això, asseguren que l'electrofisiologia continua sent una de les línies de treball de cara al futur.

En el seu balanç, el doctor Masià també va valorar positivament els canvis produïts al programa de cirurgia cardíaca de Girona, ja que des de l'any passat, són metges de l'hospital de Can Ruti de Barcelona i no del Vall d'Hebron els encarregats d'operar del cor al Trueta.

Per la seva banda, el president de l'associació de malalts de cor, Tomás Juan Fajardo, va informar que a partir del març els voluntaris de l'entitat reprendran les visites als malalts de cor de l'hospital Trueta que ho desitgin.

Fajardo va informar, a més, que Girona serà la seu, els propers dies 22 i 23 de setembre, del segon Congrés d'associacions de malalts de cor de l'Estat espanyol, una iniciativa de la Cardioalianza que organitzarà Gicor.