L'Ajuntament d'Olot, en el darrer ple, es va comprometre a fer accions informatives quan tingui el portal de la transparència a ple rendiment. "Quan estigui dotat de contingut o del contingut que ha de tenir, traslladarem aquesta informacio", va dir Núria Fité (regidora de Transparència per CiU). "Per donar compliment a la llei de transparència tenim 2 mitjans que són: la web de l'Ajuntament i el portal de la transparència de l'Ajuntament d'Olot", va dir. Va afegir: "Ara posem informació a aquestes bases".

La web de l'Ajuntament ara té una entrada a la barra superior dins la qual hi ha els apartats de personal i organització municipal, informació econòmica (pressupost, deute i mitjanes econòmiques), normativa, acords de govern, juntes de govern i plens. Hi ha un apartat de plans, en el qual hi surt el Pla Integral d'actuació municipal a Sant Miquel.

L'activació de la Llei de Transparència va sortir al Ple perquè Anna Descals (CUP) ho va demanar. "Perquè tothom sàpiga què hi podrà trobar", va dir.

Uns dies abans (el dissabte 30 de gener) Junts per Olot-ERC va fer un acte informatiu i de debat. La conclusió dels ponents va ser que ara no hi ha cap administració que compleixi al 100% la llei.