El Gremi de Carnissers i Xarcuters de les Comarques Gironines és una entitat sense ànim de lucre que representa més del 80% de les carnisseries artesanes del nostre territori i té entre les seves funcions: informar, promoure i compartir tot allò relacionat amb les carnisseries i xarcuteries artesanes.

En motiu del dijous gras o dijous llarder, que enguany es celebra el dia 4 de febrer de 2016, el Gremi ha fet vàries accions per promocionar aquest producte tradicional i típic del carnestoltes. Un producte que es troba a les carnisseries artesanes de Catalunya.

Les carnisseries artesanes gironines han promocionat la botifarra d'ou a través de les xarxes socials, dels seus punts de venda i també de les escoles.

A través de les xarxes socials, han difós al facebook del Gremi i Instagram dels carnissers les fotografies de la seves botifarres d'ou, tan les normals com les especials.

Més de 20 varietats de botifarra d'ou es poden trobar arreu de les carnisseries; d'ou amb remenat d'alls tendres, gambes; d'ou amb bolets; d'ou amb escalivada; d'ou amb sobrassada; d'ou amb patates xips; d'ou amb calçots; d'ou amb espinacs, panses i pinyons; d'ou amb verdures; d'ou amb xocolata, etc.

Als punts de venda el Gremi ha proporcionat un tríptic informatiu amb uns dibuixos il·lustratius del que es necessita per a fer la botifarra d'ou. Els carnissers que han volgut han difós aquest tríptic a les escoles més properes amb l'objectiu de difondre la botifarra d'ou als més petits i als seus pares.