Una setantena de famílies participen en el projecte dels horts socials i comunitaris del Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt. Es tracta d'una iniciativa que dóna l'oportunitat a persones amb dificultats socioeconòmiques de treballar i cultivar la terra per tenir verdures per al seu autoconsum. Vuit poblacions de la comarca -Aiguaviva, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Llagostera, Quart, Salt i Sant Gregori- formen part del projecte, que pretén convertir els horts en uns espais que també siguin terapèutics.

De fet, el projecte dels horts socials i comunitaris és una iniciativa d'integració i col·laboració ciutadana. Cada família disposa d'una petita parcel·la (que fa entre 25 i 30 metres quadrats) on pot cultivar verdures que siguin per al seu autoconsum. Aquesta activitat està dinamitzada per un educador social i un horticultor, que s'encarreguen d'orientar els participants en la gestió dels horts. La finalitat és que cada persona pugui adquirir coneixements necessaris per ser un hortolà autosuficient.

També que els horts siguin uns espais on, per exemple, la gent en una situació d'atur de llarga durada valori l'ocupabilitat del temps lliure d'una manera positiva i constructiva. En paral·lel, a partir de reunions, es pretén que els participants acordin les accions que s'han de portar a terme en els espais comunitaris dels horts.