L’afectada pel primer accident de trànsit del conductor homicida assegura que el va intentar aturar. La dona, que vol mantenir-se a l’anonimat, explica que va patir l’accident en terme de Cassà de la Selva tres hores abans del tràgic accident del 29 de gener on va morir la jove de Cornellà del Terri de 25 anys, Laura Fernández.

L’accident el va causar el conductor de l’Alfa Romeo, Francisco Javier Medina Muñoz de 42 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols. La víctima del primer sinistre viari de divendres de la setmana passada explica que quan es va produir la col·lisió va baixar del cotxe, on anava amb una companya. El primer que va fer ella, explica és anar cap al conductor per dir-li que s’aturessin més endavant per fer un comunicat amistós. Però quan va procedir a fer això, el conductor homicida assegura que «va posar l’intermitent, em va avançar amb línia contínua».

Aquest moment va ser clau perquè, assegura, agafessin la numeració de la placa de matrícula, la marca i el color del vehicle. Seguidament, relata, van trucar el telèfon d’emergències 112 per tal d’explicar que un cotxe l’havia envestit i que «havia fugit i que per la seva forma de conduir, posava en seriós perill la resta de conductors». Afegeix que gràcies a això el van poder aturar a Sant Feliu de Guíxols. En aquest punt la policia va detectar que anava begut i li van retirar el carnet perquè havia donat una taxa de 0.60 mg/litre al test d’alcoholèmia.

Li van immobilitzar el cotxe però un company li va tornar a donar després de dir als Mossos que s’ocupava del cotxe. A partir d’aquí, tot va desencadenar la tragèdia quan cap a quarts d’onze de la nit va perdre el control del seu vehicle quan anava cap a Girona. Va acabar xocant amb un vehicle que conduïa la jove de Cornellà del Terri de 25 anys.L’afectada pel primer sinistre viari en el qual es va veure involucrat el conductor homicida, que ahir encara estava ingressat a l’UCI del Trueta, assegura que va «intentar fer tot el que va estar a les meves mans per evitar un accident més gran» i dóna el seu condol a la família i amics de la Laura.

Cartes al xicot

D’altra banda, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i el conseller d’Interior, Jordi Jané s’han posat en contacte amb David de la Llave, xicot de la víctima, i l’hi han enviat dues cartes en resposta al seu escrit i on es posen a disposició de la família.