El cas del nen de 3 anys que es va perdre a Camós o trobar un boletaire que ja estava inconscient, com és el cas de l'home que es va perdre a Palol, ha fet que els Bombers "reconsiderin" algunes pràctiques, diu el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano.

Què canviarà a l'hora de fer les recerques a partir d'ara aquests casos recents?

Més que canviar es tracta de reconsiderar. El que farem amb immediatesa és ampliar la zona perquè el nen de Camós vam trobar-lo a dos quilòmetres i se'l buscava d'entrada a un radi de 500 metres. La sistemàtica, però, està ben definida, l'únic que farem amb casos per exemple d'una persona que abans buscàvem només en cotxe, és anar-hi a peu perquè si està inconscient potser passaríem pel costat i no la veuríem. La sistemàtica no cal canviar-la perquè actuem bé amb gossos, helicòpters, gent... tot funciona.

L'increment de rescats és un fet que es va repetint els últims anys, a què ho atribueix?

És molt normal, la gent quan se sent perduda ens truca de seguida. I a més avui dia el material és molt més accessible i hi ha més gent que s'atreveix a fer allò que abans potser es feia quan un estava més preparat. Cal dir però que tenim una muntanya molt accessible, però que de vegades també és traïdora.

Han hagut de fer alguna recerca o rescat que es pugui titllar de negligència aquest 2015 i que pugui suposar una multa?

D'aquest any passat no. Anteriorment n'havíem tingut algun. El que sí ja voreja la negligència són els casos de gent que malgrat conèixer la previsió meteorològica s'atreveixen a anar a la mutanya. I després els hem de rescatar i les condicions meteorològiques poden dificultar-nos molt un servei.

Què és imprescindible avui portar a sobre si ens perdem?

El telèfon mòbil i si pot ser que la gent es baixi l'aplicació My112, que geocalitza de seguida.