El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha informat de les obres de construcció d´una línia elèctrica d´alta tensió (uns 25.000 volts) que uneix l´inici de la vall del Corb, amb la seu del Parc a can Jordà, a la Fageda. Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha explicat que la finalitat de l´obra és la de crear xarxa. Segons ell, disposar d´una xarxa extensa fa que quan hi hagi una avaria la companyia pugui desviar l´alimentació de la zona avariada a un altre transformador i així reduir els efectes de l´incident d´una manera quasi immediata.

La línia segueix un camí de la Fageda d´en Jordà que ara està aixecat. Hi ha una rasa llarga, amb terra i rocs de basalt a banda i banda.

Puig ha indicat que quan la línia estigui acabada faran un treball de restauració acurat gràcies al qual no es notarà res de l´obra. «Quan fan les obres -ha valorat-, vulguis que no, es visualitza un impacte que es fa més gran a les zones difícils». Ha oposat: «Però el Parc està perquè es faci un treball de restauració ben fet i, un cop fet, no es noti».

Ha assenyalat que l´obra és necessària perquè els habitants de les masies de la zona, can Jordà (la seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i la cooperativa la Fageda tinguin electricitat. La Cooperativa la Fageda en els darrers temps ha doblat gran part de les seves estructures per mitjà de fer equipaments soterrats. És a dir, no hi ha impacte visual perquè l´augment de més d´un 20 % de la zona edificada en els darrers 5 anys és subterrània.

Pel que fa als veïns, el director del Parc ha explicat que els ha anat a trobar i els ha explicat el projecte, la seva necessitat i l´impacte nul, un cop hagin fet els treballs de restauració.

Puig també ha recordat que el mateix camí ara ja serveix per a les conduccions soterrades de la xarxa d´aigua. Ha indicat que el Parc fa un seguiment precís perquè, quan estiguin acabades, les obres no hagin deixat cap senyal.

Segons Puig, la línia s´allargà durant uns 2 quilòmetres i la meitat ja està soterrada. Pel que fa a la durada de les obres, ha indicat que en un termini d´uns 10 dies estaran acabades.

La part ara en construcció és la més complicada, perquè passa per una zona amb parets seques i petits promontoris. La visualització de la rasa al costat dels faigs i de les fulles ha causat impacte entre els caminants i els ciclistes que es passegen pel bosc.

En alguns casos, s´han trobat amb l´obstacle i l´han hagut de superar amb salts i, en d´altres, han quedat sorpresos i s´han preguntat sobre la necessitat del llarg vall enmig del bosc de faigs més conegut de Catalunya.